mrt

Waarom stemmen zo belangrijk is

Lezing/gesprek door Kees Feenstra

Lezing/gesprek voor iedereen die wil weten hoe democratie eigenlijk werkt en waarom je stem zo belangrijk is op 21 maart!

“Een avond, waarop iedereen het eens is, is een verloren avond” (Einstein)

Op 21 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Overal zijn debatten en hangen verkiezingsposters. Maar waarom is er geen bijeenkomst die gewoon simpel uitlegt hoe onze democratie eigenlijk werkt en waarom je als niet politiek actieve inwoner zou gaan stemmen?

Die bijeenkomst is er! Niet over de lokale partijen, of hun standpunten, maar gewoon over de basisvraag:
wat betekent democratie, hoe werkt de democratie en wat haalt het uit wanneer ik ga stemmen op de 21e?

Geïnteresseerde inwoners van Borne worden meegenomen in verleden, heden en toekomst van de lokale democratie. Daarna helpen een aantal stellingen om met elkaar in gesprek te gaan over hoe het anders/beter kan met de lokale democratie.

De avond wordt georganiseerd in Kulturhus Borne. De presentatie en de leiding van de avond is in handen van Kees Feenstra, inwoner van Borne (eerder raadslid, griffier en wethouder in Friesland). De toegang is gratis en de gemeente biedt u bij binnenlopen een kop koffie of thee aan. De avond wordt muzikaal ingeleid door DAMESSIMO.

Tijd: 19.30-21.30 uur
In de bibliotheek