4
okt

Hoep Hoep Hiezee - 7+

Het meest baldadige werk van Drs. P


HOEP HOEP HIEZEE: het meest baldadige werk van Drs. P

Een fysieke familievoorstelling vol bizarre rijmwoorden, ritmische taal en gekke woordassociaties op de 1e dag van de Kinderboekenweek. Het door Drs. P geschreven verhaal gaat over de gezusters Karamazov, die al jaren gezellig samen leven, totdat een erfenis ze tot verdeeldheid brengt. Ze worden blind van hebzucht en lijden aan een gruwelijk enge en buitensporige fantasie. Alles is voor hen aanleiding tot iets bijzonders.
 

Hoep Hoep Hiezee! is een muzikaal prentenboek waarin Firma Baardmijt langs bizarre rijmwoorden, ritmische taal en gekke woord-associaties bladert. Een fysieke familievoorstelling (7+) waarin de teksten van Drs. P tot leven worden gebracht.

Taalvirtuoos, dichter en schrijver Drs. P (1919-2015) bezit het talent om van gewone dingen iets bijzonders te maken. Dit alles gaat gepaard met humor en af en toe een tikkeltje luchtige wreedheid. Zijn gedachtegoed vormt het uitgangspunt van de voorstelling. Hoep, Hoep Hiezee! is een absurde voorstelling vol taaljeuk en woordzwellingen, met hier en daar een vleugje luchtige wreedheid. Het geeft je een andere kijk op taal.

De Firma Baardmijt bestaat uit Jurrit de Bode en Dorien Haan. Zij maken voorstellingen die kriebelen en schuren met zo nu en dan een viezig randje. Jurrit de Bode: “Ieder lied van de Drs. laat me weer gniffelen. Ik maak graag zo nu en dan een ritje in zijn hersenpan.” Dorien Haan: “Drs. P lijkt een groot kind met de bagage en kunde van een oude man. Zijn gekte werkt aanstekelijk. Wat zou het tof zijn om kinderen kennis te laten maken met dit brein.”

Ontvangst met ranja: 14.45 uur
Aanvang voorstelling: 15.00 uur
Entree: €nnb


 

meer uit agenda
Hoep Hoep Hiezee - 7+