7
mrt

The Big Sick.

Themamaand: humor


Themamaand Deze maand besteden we aandacht aan het thema humor. Wat de één leuk vindt, is voor de ander niet om te lachen. Soms kan een glimlach voldoende zijn, soms een schaterlach. Humor kan ook schuren, pijnlijk zijn. We hebben deze maand voor verschillende invalshoeken gekozen om het thema te belichten. Aan het eind van de maand mag u beoordelen of het ons gelukt is u te laten (glim)lachen. Ook dit keer wordt het thema weer ingeleid door een deskundige. We houden nog even geheim wie dat zal zijn.

119 min.
Komedie / romantiek
Regie: Michael Showalter / VS / 2017

Om 19.30 inleiding

De Pakistaans-Amerikaanse komiek Kumail wordt verliefd op de blanke Emily, maar durft haar niet aan zijn islamitische ouders voor te stellen. Zij zien hun zoon toch liever trouwen met een Pakistaans meisje. Wanneer Emily hier achter komt, wil ze Kumail nooit meer zien. Maar dan wordt Emily plots zo ziek dat ze in een coma belandt. Terwijl de artsen een oplossing zoeken, wijkt Kumail geen moment van haar zijde, tot grote ergernis van Emily's excentrieke ouders. Waargebeurd verhaal over een gevecht tussen liefde en familietradities.

Hoofdrolspeler Nanjiani (bekend uit HBO-sitcom Silicon Valley) en zijn vrouw Emily Gordon bewerkten hun eigen ontmoetingsverhaal tot scenario, met deze uiterst sympathieke romcom als gevolg. The Big Sick ging in première op het festival van Sundance en groeide sindsdien uit tot dé romantische komedie van het jaar.

 

De pers over The Big Sick:

NRC: "De beste romantische komedie in jaren (..) een origineel plot – zeer welkom in het voorspelbare genre van de romcom.”

AD/Tubantia: "Een ongewoon liefdesverhaal (..) het verhaal over hoe culturele verschillen overwonnen kunnen worden, is de echte attractie van deze film."

Nederlands Dagblad: "Romantische komedie die regelmatig fijn schuurt als het gaat om de botsing tussen culturen.”

Aanvang: 20.15 uur, met om 19.30 inleiding
Entree: €8,00 (Vrienden betalen €5,00)

 

meer uit agenda
The Big Sick.