Home  /  Agenda  /  Wild Tales.
9
mei

Wild Tales.


122 min.
Komedie / drama / thriller
Regie: Damián Szifrón / Argentinië / 2014

Stel: op het conservatorium worden je composities afgekraakt door een strenge docent. Of je wordt op de weg lastiggevallen door een geflipte mede-automobilist. Of je staat een te dure verjaardagstaart voor je dochter af te rekenen en ziet dat je auto buiten wordt weggesleept. Kom je in opstand?

Wild tales is een verzameling van zes korte films waarin de getergde hoofdpersonen besluiten niet langer met zich te laten sollen. Dit leidt tot soms heftige wraaknemingen.

Hoezeer de onderlinge episoden ook verschillen in toon en lengte, door die gedeelde thematiek vormen ze een vrij consistent geheel. Wat nog wordt versterkt door de venijnige humor die scenarist/regisseur Damián Szifrón consequent door de verhalen strooit – die is soms subtiel, dan weer zwaar over the top, maar houdt de film van begin tot eind fris en vermakelijk.

Szifrón was in eigen land al bekend van een handjevol films en een populaire tv-serie (Los simuladores) en trekt nu met Wild Tales ook veel internationale aandacht. Het is dan ook een film met een hoog kijk-mij-nou-gehalte, van een cineast die zelfverzekerd etaleert wat hij allemaal in huis heeft: spanning, drama, bloederige actie, slapstick, verwijzingen naar Kafka, Tarantino, de Coen Brothers, Sergio Leone, Steven Spielbergs Duel, The Twilight Zone, Wild Tales heeft het allemaal. En dan zijn de beelden, muziek en Argentijnse ensemblecast ook nog eens helemaal in orde.

Aanvang: 20.15 uur
Entree: €8,00 (Vrienden betalen €5,00)
 

Kaarten kopen
meer uit agenda
Wild Tales.