17
mrt

Workshop Eten uit de Natuur

Door Simone Pots van De Wilde Pluk


Culinair plezier van planten! Tegenwoordig oogsten we ons eten in de supermarkt. Maar ook in de natuur is er van alles te vinden om te eten.

De natuur biedt ons vele eetbare planten, bloemen , zaden en wortels. Dit kan bijna het hele jaar door. Wilde eetbare planten groeien waar ze het liefste in eigen tempo groeien en hebben daardoor meer voedingstoffen in zich dan gecultiveerde planten. Het is de moeite waard om ermee te experimenteren en te koken. En verrassend lekker en voedzaam. En heel leuk om samen te doen.

Maar je moet natuurlijk wel weten wat je aan het doen bent; je kunt niet ‘zomaar’ alles overal plukken en niet zonder kennis alles in je mond stoppen. In deze workshop leer je van kruidenvakvrouw Simone Pots (De Wilde Pluk) koken met enkele veel voorkomende wildpluk uit de natuur. Je hoeft geen sterrenkok te zijn om mee te doen. Samen maken en eten we een tafel vol wildplukhapjes. Incl. receptenboekje die je thuis ook makkelijk kunt maken.

Tijd: 10.00-14.30 uur
Deelname: €40,00
De workshop gaat van start bij minimaal 5 deelnemers.

OPGEVEN KAN ONLINE VIA DEZE LINK

meer uit agenda
Workshop Eten uit de Natuur