Pimp je boek! Boekvouwen

Recycle kunst met Mirna Limon.

Blaas een oud boek nieuw leven in! Mirna Limon, beeldend kunstenaar, geeft regelmatig workshops, waarbij afgeschreven boeken een tweede leven krijgen door er iets moois van te vouwen. In deze korte 2-delige cursus staat een specifieke techniek centraal, waarbij er zowel gevouwen, als geknipt wordt.

In twee avonden -op 12 april en op 26 april- leer je hoe je letters in een boek kunt creëren. Hiervoor krijgt je een boekje met alle vouwpatronen van het alfabet. Aan de hand van het boekvouwpatroon kun je bijvoorbeeld een naam of woord in reliëf maken.

Maak jij graag persoonlijke, originele en creatieve cadeaus voor bijvoorbeeld een jarige, een pasgeborene of voor iemand die geslaagd is? Dan is dit echt iets voor jou!

Tijdens de eerste avond op 12 april krijg je uitleg over:

- Boekvouwen volgens een patroon, waarbij ook geknipt wordt

- Het berekenen van het benodigde aantal bladzijden

- Het op voorhand vouwen van pagina’s op twee niveaus

- Het aftekenen van het patroon

- Het inknippen van de afgetekende pagina’s

- Het vouwen van de ingeknipte pagina’s

Tijdens de tweede les op 26 april krijg je uitleg over:

- Het aanpassen van het boekvouw-alfabet-patroon aan de hoogte van een boek

- Verschillende mogelijkheden om het boek te versieren

Mocht je klaar zijn met het vouwen van uw gekozen naam of woord, dan kun je jouw boekvouwkunstwerk tijdens de tweede les voorzien van een mooie kaft en eventueel gekleurde pagina’s. Hiervoor kunt je eigen materialen meenemen, of je kunt de materialen aanschaffen bij de docent.

N.B. De tweede les volgt met opzet twee weken later, omdat deze cursus gemiddeld zo’n 8 uur ''huiswerk'' van de cursisten vraagt. De daadwerkelijke tijd is uiteraard afhankelijk van hoe snel men het vouwen, meten en knippen in de vingers krijgt en van de hoeveelheid letters die men wil vouwen. Mocht je thuis ergens tegenaan lopen, dan heb je tijdens de tweede les nog de gelegenheid om vragen te stellen en om de techniek tot in de puntjes in de vingers te krijgen.

Op donderdag 12 en 26 april. Van 19.30-21.30 uur. Vanaf cursisten vanaf 16 jaar. Deelname kost €50,00 per persoon, dit is voor de 2 lessen.
Bij de prijs inbegrepen zit:
-lesmateriaal, het vouwalfabet (t.w.v. €17,50)  
-een boek waarmee je aan de slag gaat
-kop koffie/thee

 


Informatie

Vanaf 16 jaar en ouder
Op donderdag van 19:30-21:30 uur
Kosten: € 50,00 (incl lesmateriaal)
Duur: 2 lessen
Locatie: V4
Docent: Mirna Limon
Start: 12 april 2018