17
jun

"THE BASEMENT ANTHEM"

Muziekproject muziekschool & jongerenwerk


Wat doe je als je jongeren kennis wilt laten maken met muziek en ook nog eens een vet product (geluid) neer wilt zetten, zonder wekenlang bezig te zijn met muzieklessen en notenschrift? Jongerenwerk Borne en muziekschool Borne hebben hiervoor het perfecte project ontwikkeld. 

Open the Gate: The Basement Anthem
Vanaf 20 mei word letterlijk de verbindingsdeur tussen jongerencentrum en het poplokaal van de muziekschool een uur lang opengezet. Docenten van het pophûs (de popafdeling van muziekschool Borne) zullen geïnteresseerde jongeren 5 woensdagmiddagen lang kennis laten maken met  diverse instrumenten. De popdocenten demonstreren de instrumenten en zetten de jongeren ook aan het werk. Mogelijkheden, klanken, rifjes, ritmes en geluiden die de jongeren met de instrumenten produceren worden opgenomen en opgeslagen in een soundbank.

Met alle opgenomen en voorgeprogrammeerde geluiden wordt op de computer een nummer gemaakt met de titel: The Basement Anthem (Een mooie verwijzing naar en ode aan de kelder waar het jongerenwerk gehuisvest is). Er wordt gewerkt met de launchpad (een speciale midicontroller waar de geluidsfragmenten, soundbites, rifs etc opgeslagen kunnen worden. De launchpad kun je aan je computer koppelen). Met behulp van het muziekprogramma Abelton Liver (voor computer) verwerk je de sounbite's tot een nummer.

 

Pophûs docenten Stefan Schaminee en Jan Geuke geven zelf les op respectievelijk gitaar, bas en trompet. Uiteraard heeft niet iedere jongere muzieklessen kunnen of willen volgen. Met de digitale ontwikkeling, het gebruik van launchpad en computers is het steeds gemakkelijke geworden om muziek te maken zonder ook daadwerkelijk een instrument te bespelen. Met dit unieke muziekproject hoopt het pophûs ook de muzikale talenten van deze jongeren te kunnen stimuleren. 

Voor jongeren van 12 -16 jaar
Woensdag 20 en 27 mei, 3, 10 en 17 juni
Aanvang: 14:00- 15:00 uur.  
Locatie: jongerencentrum Borne en poplokaal M8

meer uit agenda
"THE BASEMENT ANTHEM"