29
mrt

''Lessen in Liefde'' - workshop

Voor ouders van pubers - Ouder & Kind Beurs


Ouders van Pubers opgelet! Zaterdag 29 maart: introductie-workshops over ‘’Wensen en grenzen in intimiteit’’ voor ouders/verzorgers van jongeren van 12 t/m 16 jaar.


Zaterdag 29 maart geeft Daphne Voorhuis, toegepast psycholoog, tijdens de Ouder & Kind Beurs enkele introductie-workshops met de titel ‘’Lessen in Liefde’’ . Deze introductie-workshops zijn speciaal bedoeld voor ouders /verzorgers van jongens en meisjes in de leeftijd van 12 tot 16 jaar.

De leeftijd van uitgaan, en ontdekken van intimiteit, is begonnen of gaat binnenkort beginnen. Voorhuis wil aan de hand van een spel (‘’Girls’ Choice’’: Wensen en grenzen in intimiteit), deze groep jongeren zich bewust laten worden van zijn/haar eigen wensen en grenzen, zodat de jongeren hierin duidelijk durven te zijn naar leeftijdsgenoten. Zaterdag 29 maart kunnen ouders/verzorgers eerst zelf eens komen kennismaken met het spel, om te beoordelen of het geschikt is voor hun kind. En natuurlijk ook om kennis te maken met Daphne Voorhuis!

In dit spel krijgen de jongeren o.l.v. Voorhuis d.m.v. kennisvragen, persoonlijke vragen, rollenspellen, non-verbale en verbale opdrachten, inzicht in hun eigen wensen en grenzen, met als doel hun controle en weerbaarheid te vergroten. Uitgangspunt bij dit alles is wederzijds respect. In het begin van het spel worden gezamenlijk enkele groepsregels opgesteld, zoals bijvoorbeeld:
- alles wat binnen de groep wordt besproken, blijft binnen deze groep
- iedereen bepaalt zelf wat hij/zij wel of niet wil vertellen
- lachen is oké, uitlachen niet

GIRLS CHOICE
Mocht de belangstelling van ouders voor dit spel groot genoeg blijken dan zal Daphne Voorhuis in samenwerking met Kulturhus Borne een spelavond voor jongeren inplannen bij Kulturhus Borne. De datum hiervoor zal zo spoedig mogelijk bekend worden gemaakt. 

AANMELDEN
Bent u nieuwsgierig naar dit spel? Wilt u uw zoon, dochter, of vrienden van uw kinderen, meer zelfverzekerd het (uitgaans)leven laten ontdekken? Meldt u dan aan voor de introductie-workshop! U kunt zich van tevoren telefonisch opgeven bij Daphne Voorhuis, tel: 06 - 29 29 10 97

TIJDEN
Zaterdag 29 maart
Start: 12.00 uur
Start: 13.00 uur
Start: 14.00 uur
Duur workshop: ca 45 minuten
Gratis deelname
Na afloop kunt u dan bepalen of het iets is voor uw kind(eren) en kunt u uw zoon/dochter opgeven.!

 

 

meer uit agenda
''Lessen in Liefde'' - workshop