28
jan

''Presenteren & Rondleiden''

Workshop voor Bornse vrijwilligers


Unieke workshops voor vrijwilligers. Twee dinsdagmiddagen in een culturele omgeving: ‘Presenteren en rondleiden’.

Het lijkt zo gemakkelijk: “Wil je deze mensen even rondleiden door ons gebouw? En even uitleggen wat wij doen en waar we voor staan!?”

Veel vrijwilligers die zich inzetten bij stichtingen en verenigingen als: het Openluchttheater Hertme, de Bornse Synagoge, het Kringloopbedrijf Borne, de Gidsengroepen, het Bussemakerhuis, het Kulturhus, ateliers, sportcomplexen, de Oude Toren, het Informatiecentrum Oale Schöp, De Zwanenhof, de Werkgroep Open Monumentendag, de VVV Borne, het Rode Kruis, de Kerken, RTV Borghende, TMZ ’t Dijkhuis, Bibliotheek Borne en noem maar op, krijgen een dergelijke vraag regelmatig voorgeschoteld.


Speciaal voor deze vrijwilligers heeft Bureau Vrijwilligerswerk Borne samen met Titia Boitelle van Rondleidingen Roombeek Enschede een unieke korte cursus ontwikkeld, getiteld: Presenteren en Rondleiden. Je leert om een presentatie te geven. Om een bepaald onderwerp zo goed, duidelijk en mooi mogelijk te presenteren. Dit kan van alles zijn: jouw hobby, jouw kantoor, een gebouw, jouw organisatie, noem maar op! En je leert wat er komt kijken bij een rondleiding. Kort of lang, dat maakt niet uit. Waar moet je op letten? Wat zijn de valkuilen? Is een goede presentatie geven en een goede rondleiding geven te leren? Waar moet je op letten bij het presenteren en bij het rondleiden? Wat zijn de succesfactoren voor een goede presentatie? Hoe overtuig ik mijn toehoorders? Hoe bereid ik me voor? Wat doe ik aan het begin en aan het einde?Hoe ga ik om met lastige vragen?

De workshops – die bij elkaar horen – zijn bedoeld voor alle vrijwilligers die meer op dit gebied willen leren. Vrijwilligers uit Borne, Hertme en Zenderen krijgen voorrang. Trainer is Titia Boitelle van Rondleidingen Roombeek Enschede (Zie http://rondleidingenroombeek.nl). Zij kan bogen op een jarenlange ervaring in het presenteren en rondleiden. Inmiddels heeft ze zelfs haar eigen bedrijf opgericht! Ze verweeft dan ook in de workshops tal van voorbeelden uit de praktijk!

Er is plaats voor maximaal 40 personen bij deze workshops. De twee workshops horen bij elkaar. Het is niet mogelijk om u voor slechts 1 workshop op te geven. De eerste workshop vindt plaats in het Kulturhus in Borne. De tweede workshop vindt plaats in Enschede. Bij de tweede workshop is een rondleiding door Roombeek inbegrepen. Zorgt u dus voor goed schoeisel en eventueel een paraplu!

Data:            Een tweetal bij elkaar horende workshops:

1. Dinsdag 28 januari
2. Dinsdag 4 februari 2014
Tijd:             13.30-16.30 uur (op beide dagen)
Locatie:        Workshop 1.
Kulturhus de Bijenkorf Borne op dinsdag 28 januari, Marktstraat 23, Zaal B1

 

Locatie:        Workshop 2.
Museum TwentseWelle op dinsdag 4 februari, Het Rozendaal 11, 7523 XG Enschede  
Kosten:         € 12,50 per persoon als eigen bijdrage
Hierbij is inbegrepen:
-2 workshopsessies
-koffie en thee bij beide sessies
-vervoer Kulturhus Borne – Enschede en terug op 4 februari

 

AANMELDEN? DAT KAN ONLINE! VIA:
www.vrijwilligerswerkborne.nl

meer uit agenda
''Presenteren & Rondleiden''