Home  /  Agenda  /  Archief  /  't HIP 7 mei
7
mei

't HIP 7 mei

Historisch Informatie Punt Borne


't HIP is al enige tijd gevestigd op de bovenverdieping van Bibliotheek Borne en steeds meer mensen weten inmiddels de weg te vinden naar dit Historisch Informatie Punt. Aan de stamtafel zitten leden van de Heemkundevereniging Borne, die bezoekers willen helpen bij het zoeken naar historisch materiaal. In de loop der jaren heeft de vereniging veel gegevens verzameld met name uit de gemeente Borne. Dit is allemaal geregistreerd, gedocumenteerd en in veel gevallen ook gedigitaliseerd, zodat de informatie ook toegankelijk is voor anderen.

 

Wat 't HIP doet
Elke week is deze groep bezig om boeken, krantenknipsels uit diverse regionale dagbladen en de Bornse Courant te ordenen en te rubriceren. Daarnaast zijn er nog steeds ontzettend veel foto’s, bidprentjes en andere oude documenten in het bezit van de vereniging die in het systeem moeten worden ondergebracht.

Het heeft de groep zeker drie jaar gekost om al het materiaal dat binnen de vereniging rondzwierf te documenteren. ‘’Maar nu weten we ook wat we in huis hebben en hoe we mensen kunnen helpen’’, volgens Martin Thiehatten. ‘’ We hebben de beschikking over een krantenarchief met nu al zo’n 80.000 artikelen. Via een index op de PC kunnen we binnen een minuut de gevraagde artikelen te voorschijn halen. Er staan ruim 200 boeken in onze kasten met informatie over Borne, Twente en aan Borne verwante gegevens. Ondertussen werken we gewoon verder aan het verbeteren en verder professionaliseren van het HIP. Zo zijn we onder meer bezig om een archief op te zetten met filmmateriaal over Borne. Verder is één van onze vrijwilligers genealogiedeskundige, die mensen heel goed op weg kan helpen bij het opzetten van een stamboom. Het bidprentjes archief biedt daarbij onder meer een goede ondersteuning”.

 

Meedoen? Iedereen welkom!
Belangstellenden die mee willen werken aan dit project zijn van harte welkom. Hoe groter de groep vrijwilligers hoe groter de mogelijkheden om de openingstijden uit te breiden.

Openingstijden:
Momenteel is het HIP op de dinsdag- en woensdagochtend geopend van 10.00-12.00 uur. Een groep van twaalf mannen en vijf vrouwen kunnen de bezoekers dan te woord staan.

meer uit agenda
't HIP 7 mei