28
feb

A Star is Born(e)

voorspeelavond


Donderdag 28 februari is het tijd voor ''A Star is Born(e)''. Een voorspeelavond/optreden waarmee een zangcoachingstraject voor mensen met een verstandelijke beperking wordt afgesloten. Deelnemers treden op en laten zien wat ze allemaal hebben geleerd van zangcoach Tanja.

Zangcoach en zangeres Tanja Klerkx is muziekmens in hart en nieren. Zij zingt al vanaf haar 14e; eerst zangles op de muziekschool in Hengelo en vanuit daar in muziekschoolbandjes. Na het afronden van de HBO-V werkte zij overdag op een dag- activiteitencentrum voor mensen met een verstandelijke beperking, ging zij zangcoachklussen doen en zangworkshops geven. In haar vrije tijd trad en treedt Tanja op als zangeres; op bruiloften, partijen en na afloop van theatershows. Ook maakte zij een eigen theatershow, ''Dickterbij'', met eigen geschreven nummers met een dichter en een toetsenist.

Tanja's werkzaamheden breidden zich de laatste jaren nog uit met zingen op herdenkingsdiensten voor overleden kinderen en uitvaarten. Ook is zij dirigent van het koor van medewerkers en vrijwilligers van Aveleijn en dirigent van een kinderkoor in Enter. En elk jaar, begin september, is Tanja de nachtclubzangeres in Edda's nightclub in De Kleine Willem in Enschede.

''Ik ben een beelddenker en werk hier ook met de zangcoach mee. Ik heb nu een introductiecursus gegeven van vijf lessen aan mensen met een verstandelijke beperking waarbij we toewerkten naar een optreden ''A star is Born(e)!'' Ik heb mijn eigen lesmethode ontwikkeld en vind het heerlijk om te werken met deze doelgroep. Mijn passie voor muziek en mijn opleiding als verpleegkundige komen hier voor mij samen. Ontspanning, houding, inleving in je liedje, presentatie; dat zijn allemaal onderwerpen die in een zangles aan bod komen. Voor iedereen is het doel weer anders, waardoor je persoonlijk groeit. Ook vind ik respect naar elkaar en de samenwerking belangrijk. Maar het allerbelangrijkste is het plezier dat we met elkaar hebben! Bij mij ben je goed zoals je bent en het is plezier hebben in zingen de enige voorwaarde.''

Tijd: 19.00-20.30 uur, inloop zaal (met live muziek!) vanaf 18.30 uur
Entree: gratis.

NIEUWE CURSUSSEN ZANGCOACHING VOOR MENSEN MET EEN VERSTANDELIJKE BEPERKING VAN START!
Woensdag 6 maart & donderdag 7 maart gaan er weer 3 groepen van start met de cursus zangcoaching voor mensen met een verstandelijke beperking. De cursus wordt weer afgesloten met ''A Star is Born(e)!''
Dus, start zangcoaching voor mensen met een verstandelijke beperking op:
Woensdag 6 maart > een groep om 18.30-19.30 uur + een groep om 19.30-20.30 uur
Donderdag 7 maart > 19.30-20.30 uur
Leeftijd vanaf jongvolwassen
Kosten: €75,00 voor 10 lessen van 60 minuten.
De groepen bestaan uit 3 á 4 personen.
Opgeven kan via: dit wordt zsm bekend gemaakt.

meer uit agenda
A Star is Born(e)