Home  /  Agenda  /  Archief  /  A simple life
6
feb

A simple life

Een warme, humorvolle film


Woensdag 6 februari

 

Het leven kan eenvoudig zijn, zelfs in metropool Hong Kong. Dat beeld krijgen we in ieder geval voorgeschoteld in ‘A Simple Life’, een drama van regisseuse Ann Hui.

 

In ‘A Simple Life’ leren we de jonge filmproducent Roger Lee kennen en zijn oudere bediende Ah Tao. Ah Tao heeft jaren gewerkt voor de familie Lee, en nu slooft zij op haar oude dag alleen nog voor de zoon des huizes.

 

Als op een dag Ah Tao een beroerte krijgt, besluit Roger om de rollen om te draaien. Hij bezorgt Ah Tao een plaatsje in een verzorgingshuis, waar hij regelmatig langs gaat om zijn oude bediende een fijne dag te bezorgen.

 

Een minimaal verhaal dus, maar in dit geval leidt het tot een aangename kijkervaring. We zien hoe de verhouding tussen baas en bediende langzaam verandert, van een geroutineerd langs elkaar leven tot een liefdevolle, bijna gelijkwaardige relatie.

 

Ook de onderlinge relaties in het verzorgingshuis overtuigen, waar iedereen hard zijn best doet om er toch maar iets van te maken, onder leiding van een supervisor die net niet helemaal van deze planeet is.

 

Grootste troef van ’A Simple Life’ is de subtiele humor, zo subtiel dat je hem makkelijk over het hoofd ziet. Het is de humor die ervoor zorgt dat ‘A Simple Life’ voor alles een feelgoodfilm is. Een lieve, ontroerende film over een eenvoudige relatie.

 

Aanvang: 20.15 uur

Entree: € 8,00 (Voor vrienden van Filmhuis Borne € 5,00)

 

 

meer uit agenda
A simple life