16
nov

A strange love affair with ego

Met inleiding door Cinementaal


Voorafgaand aan de documentaire verzorgd Cinementaal een inleiding, deze start om 19.30. Toegang tot de lezing is bij gratis als u een ticket voor de film hebt gekocht.

 

Hoe onderzoek je als filmmaker de zelfmoord van je wervelende, narcistische oudere zus? Als je Ester Gould heet, ga je op zoek naar andere wervelende, narcistische vrouwen (uit verschillende generaties) en probeer je te begrijpen waarom zij zich gedragen zoals ze zich gedragen. In deze indringende film vormt de bewondering voor Rowan het begin van een wonderlijke reis waarin de behoefte om gezien te worden centraal staat.

Het resultaat is een zoektocht, een melodrama en een persoonlijk testament.

Tijdens IDFA 2015 onderscheiden met de prijs voor beste Nederlandse documentaire.

 

Als kind wist regisseur Ester Gould precies wat ze later wilde worden: haar twee jaar oudere zus Rowan. Met haar blakende zelfvertrouwen leek de wereld aan haar voeten te liggen: “Alles is mogelijk, als je maar in jezelf gelooft.”

 

Bewondering voor de zelfverzekerdheid van haar grote zus Rowan brengt de filmmaker tot een persoonlijke verkenning van de narcistische samenleving, met onthutsend resultaat. Op sprookjesachtige wijze wordt de grens verkend tussen gezonde en ongezonde zelfliefde, met als leidraad de hechte band tussen twee zussen.

Regie: Ester Gould
Tijdsduur: 93 minuten
Aanvang: 19.30 uur
Entree: €8,00 (€5,00 voor vrienden van Filmhuis Borne)

Kaarten reserveren
meer uit agenda
A strange love affair with ego