4
apr

Aantrekkelijk vrijwilligerswerk

Nieuwe vrijwilligers werven, tips & trics


Meld u nu aan voor de workshopavond: Aantrekkelijk Vrijwilligerswerk!

“ Wat maakt uw organisatie aantrekkelijk voor vrijwilligers? Waarom zouden mensen juist bij uw vereniging vrijwilligerswerk willen doen?” Verzorgd door Edith Starrevelt, beleidsmedewerker vrijwilligerscentrale Deventer en communicatieadviseur.

In deze workshop leert u wat vrijwilligers willen en hoe u het voor elkaar krijgt dat mensen graag bij u aan de slag gaan!
We bekijken wat aantrekkelijk vrijwilligerswerk is en hoe je vrijwilligersvacatures op een informatieve en vooral ook aantrekkelijke manier presenteert. We kijken naar de functies waarvoor u vrijwilligers zoekt. Wat wordt er van een vrijwilliger verwacht en is dit een aantrekkelijke functie? Daarna komt aan de orde hoe u de vacature omschrijft voor bijvoorbeeld de vacaturebank. Hoe trek je de aandacht van mensen die op zoek zijn naar vrijwilligerswerk? Vaak blijft het bij een droge opsomming van taken en eisen, terwijl je eigenlijk mensen wil prikkelen om te reageren.

Deze workshop is opgebouwd uit een informatief gedeelte met theoretische achtergronden en een oefengedeelte waarin u zelf aan de slag gaat met opmaken van een aantrekkelijke oproep voor vrijwilligers. Na afloop krijgt u een gratis werkboek mee en kunt u het ontwikkelde materiaal gebruiken voor het werven van vrijwilligers via de vrijwilligersvacaturebank van Borne, (zie hier: http://www.vrijwilligerswerkborne.nl/zoeken/zoekcriteria.asp) de krant, uw clubblad, prikbord of uw eigen website.

Deze workshop is speciaal bedoeld voor mensen die voor hun vereniging of club of organisatie belast zijn met de werving van nieuwe vrijwilligers! Van 1 vereniging of stichting mogen maximaal 2 mensen deelnemen aan de workshop.

 

Donderdag 4 april 2013
Inloop met koffie/thee: 19.15 uur
Workshop: 19.30-21.30 uur
Netwerkgelegenheid: 21.30-22.00 uur     
Kosten: Gratis, koffie/thee bij aanvang ook gratis, drankjes tegen betaling
Aanmelden: Via deze link http://www.vrijwilligerswerkborne.nl

Er is ruimte voor slechts 24 deelnemers, dus meld u snel aan!

meer uit agenda
Aantrekkelijk vrijwilligerswerk