31
mrt

Academie voor zelfstandigheid

2x gratis workshop - zorgSAMEN Festival


Vrijdag 31 maart is het zover: van 14.00-20.00 uur vindt het allereerste groot Borns zorgSAMEN Festival plaats. De belangstelling om hieraan deel te nemen is overweldigend gebleken, fantastisch! Met maar liefst 44 informatiestands, 14 gratis workshops, 9 gratis lezingen/presentaties, diverse belevings-tenten, gratis health-checks, diverse mobiele pop-up acts en optredens, én een heerlijk foodplein hopen de organisatie en alle deelnemers u te informeren, te entertainen en te verrassen! Het festival vindt plaats in 't Dijkhuis en Kulturhus Borne, en in het mooie parkje daartussen.

WORKSHOP & PRESENTATIE: PILOT ACADEMIE VOOR ZELFSTANDIGHEID
Door: Johan Koel en Maikel Skaliks, Aveleijn.

Locatie: Rode Kruis Gebouw, Brugstraat 4 (1 minuut lopen vanaf het Kulturhus) lokaal R1

Deze workshop vindt 2x plaats op de volgende tijden:

14.30-15.30 uur

16.00-17.00 uur


Doelgroep: Ben je geïnteresseerd in wie zij zijn en wat zij doen? Ben je een student, een ouder, een begeleider of ken je iemand waar de Avz iets voor zou kunnen betekenen? Dan ben je van harte welkom.


Er is plek voor maximaal 20 per workshop.

Deelnemen aan de workshops
Deze workshops worden u gratis aangeboden door Aveleijn. Zowel bij het Dijkhuis als bij Kulturhus Borne is er een (duidelijk aangegeven) punt waar op de dag zelf gratis toegangskaarten voor alle workshops en lezingen verkrijgbaar zijn. Onder het motto van op=op en vol=vol.

Pilot Academie voor zelfstandigheid
De academie voor Zelfstandigheid (avZ) geeft mensen met een verstandelijke beperking de gelegenheid hun zelfstandigheid op woon- en/of werkgebied te laten groeien. Uitgaande van wat de studenten al kunnen en gebaseerd op wat ze willen, biedt de avZ een individueel op maat gesneden trainingsprogramma. Een belangrijk onderdeel van het programma vormt de transfer: het geleerde toepassen in de praktijk. Het resultaat van de training is een duurzame toename van de competenties en het probleemoplossend vermogen van de student. De sleutel van de werkwijze van de avZ is lokale samenwerking: het samen met de student betrekken van belangrijke en/of gespecialiseerde organisaties of personen in de omgeving van de student bij het trainingsprogramma.

De workshop bestaat uit een presentatie over de pilot en de inhoud ervan en wordt afgesloten met een leuke oefening.

 

meer uit agenda
Academie voor zelfstandigheid