30
apr

Alphoorn spelen in de lage landen

Start! 10-delige cursus


De alphoorn is een in ons land nog niet zo bekend, maar in andere landen is het een bekend verschijnsel, en menigeen zal in zijn vakantie in Oostenrijk of Zwitserland alphoornblazers tegen zijn gekomen. De bijna vier meter lange alphoorn werd vroeger gebruikt als signaalinstrument en om boze geesten te verjagen, tegenwoordig is het een onderdeel van de alpen-folklore en niet weg te denken uit de lokale muziekcultuur. Wil jij dit fraaie instrument leren spelen?

Cursusleider en beroepshoornist Marcel Bergboer introduceert je spelenderwijs in de wereld van natuurtonen, signalen en meerstemmige alphoornmuziek.

Zaterdag 30 april gaat u van start. De cursus bestaat uit 10 lessen, van 10.00-11.00 uur. De lessen vinden plaats in M1, in het souterrain in de Muziekschool.

Koffie en thee wordt u aangeboden door het Kursushus. Lesmateriaal is bij de prijs inbegrepen. De cursus gaat van start bij minimaal 4 deelnemers (12+). De cursuskosten bedragen slechts €120,00.

Nu heeft niet iedereen een alphoorn in zijn bezit. Deze kan men huren bij de docent, de kosten zijn €100,- voor de duur van de cursus. Bij eventuele aanschaf word de huurprijs in mindering gebracht op de aanschafprijs.

Voor alle inhoudelijke vragen met betrekking tot deze cursus Alphoorn kunt u rechtstreeks contact opnemen met: mjbergboer@gmail.com en 06-20363635

U kunt zich via deze link aanmelden voor de cursus Alphoorn

meer uit agenda
Alphoorn spelen in de lage landen