Battle: het duurzaamste idee van Borne

Het groenste idee van Borne, Hertme en Zenderen!

Duurzaam, milieubewust, groen? Een aantal jaren geleden hing er de damp van geitenwollen sokken omheen maar nu, anno 2016, is het misschien wel sexy. Helemaal geen raar idee dus om de 2e editie van het ''Duurzaamste idee van Borne'' in de benen te hijsen. Dat doen Kulturhus Borne en stichting Borne Duurzaam! dit voorjaar met een Battle. En wel op dinsdag 19 april 2016.

Op 19 april wordt de theaterzaal van het Kulturhus wederom het podium voor het ‘Groenste idee van Borne’. Voor deze avond mag iedereen die dat wil een groen idee voor de Bornse gemeenschap pitchen (presenteren). Naast een jury stemmen ook de bezoekers van de avond op het idee dat zij het beste vinden. De beste ideeën worden beloond met een mooi geldbedrag! Daarnaast worden alle ideeën na afloop getoetst op haalbaarheid. Kulturhus Borne en Borne Duurzaam! gaan voor de bedenkers van de ideeën op zoek naar partners die willen meewerken aan de realisatie.

Wat men kan winnen:

1ste prijs 1500
2de prijs 750
3de prijs 350
Publieksprijs 350

Wat is een Groen idee?
Een groen idee helpt de gemeenschap verder en steunt mensen of de leefomgeving waar dit nodig is.
Duurzame ideeën kunnen allerlei vormen hebben:
- samenwerken met anderen aan oplossingen voor problemen
- besparen van fossiele brandstoffen of grondstoffen
- het delen van kennis en middelen om daar samen van te profiteren
- het helpen van mensen die dit nodig hebben
- het beter omgaan met natuur en milieu
Alle ideeën kunnen tot en met 14 april 2016 worden ingezonden als Groenste idee voor Borne!

Inwoners (18+), instellingen en bedrijven uit Borne, Hertme en Zenderen kunnen meedoen.
Ben je jonger dan 18 jaar en je hebt een idee? Schakel dan je ouders in!

Waaraan de inzendingen moeten voldoen
Om mee te dingen naar de titel groenste idee voor Borne (en de bijbehorende uitvoeringsbudgetten) moet een inzending:
- bijdragen aan de verbetering van de leefomgeving of een oplossing zijn voor een
maatschappelijk probleem;
- uitvoerbaar zijn in Borne, Hertme of Zenderen;
- voordeel opleveren voor inwoners of bedrijven in Borne, Hertme of Zenderen;
- in samenwerking met mensen of organisaties in Borne, Hertme of Zenderen zijn bedacht of
worden uitgevoerd;
- niet uitsluitend een commercieel doel dienen.

Idee indienen (vóór 14 april)
U kunt als volgt meedoen:
1. Dowload VIA DEZE LINK het deelnameformulier.
2. Vul het formulier in met uw Groenste idee van Borne.
3. Email het ingevulde formulier naar: info@kulturhusborne.nl
Deadline=14 april.

Op 19 april is de grote GROENE battle night in Kulturhus Borne, aanvang 19.00 uur. Dan worden de ideeen gepitched, en zal de jury uiteindelijk bepalen wie de winnaar wordt en er met de prijs vandoor gaat.

Battle: het duurzaamste idee van Borne