31
mrt

Beleef! Dementie

3x gratis workshop - zorgSAMEN Festival


Vrijdag 31 maart is het zover: van 14.00-20.00 uur vindt het allereerste groot Borns zorgSAMEN Festival plaats. De belangstelling om hieraan deel te nemen is overweldigend gebleken, fantastisch! Met maar liefst 44 informatiestands, 14 gratis workshops, 9 gratis lezingen/presentaties, diverse belevings-tenten, gratis health-checks, diverse mobiele pop-up acts en optredens, én een heerlijk foodplein hopen de organisatie en alle deelnemers u te informeren, te entertainen en te verrassen! Het festival vindt plaats in 't Dijkhuis en Kulturhus Borne, en in het mooie parkje daartussen.

WORKSHOP: Beleef! Dementie
Door: Erik Schra, TMZ

Locatie: 't Dijkhuis, vergaderruimte 2e verdieping

Deze workshop vindt 3x plaats op de volgende tijden:

14.30-15.30 uur

16.00-17.00 uur

18.30-19.30 uur


Doelgroep: geschikt voor mantelzorgers, professionals en overige geinteresseerden.
Er is plek voor maximaal 35 personen per workshop.

Deelnemen aan de workshops
Deze workshops worden u gratis aangeboden door Corine Leferink. Zowel bij het Dijkhuis als bij Kulturhus Borne is er een (duidelijk aangegeven) punt waar op de dag zelf gratis toegangskaarten voor alle workshops en lezingen verkrijgbaar zijn. Onder het motto van op=op en vol=vol.

Beleef! Dementie

Dmv praktijkvoorbeelden kun je ervaren hoe prikkels binnen kunnen komen bij dementerenden en wat dat met hen doet. Hoe ‘communiceer’ je met een dementerende, zodat hij/zij zich veilig en begrepen voelt.
Een interactieve workshop, waarbij je je mobieltje mag gebruiken om een interactieve dementie quiz mee te spelen (dus mobieltje niet vergeten!). Een workshop over belevingsgerichte zorg en onbegrepen gedrag: beleef vanuit de zintuigen en voel je veilig, voel je begrepen.

 

meer uit agenda
Beleef! Dementie