22
okt

Big band '89 - At the Big Band Ball

Met special guest Jan Menu


At the Big Band Ball is een jaarlijkse traditie. Ieder jaar presteert Big Band '89 het om een fantastisch concert te geven bij Kulturhus Borne. En ieder jaar opnieuw brengt de Big Band een zeer bijzondere muzikale gast mee. Met grote trots kondigt Big Band ’89 deze speciale gastsolist aan: de bekende saxofonist Jan Menu.

 

Voor de pauze zullen vooral de vocalisten van de band, Loes Ossevoort en Martin ter Haar, veel van zich laten zich horen. Daarna volgt het speciale programma met Jan Menu. Saxofonist Jan Menu (1962) won het prestigieuze Loosdrecht Jazzconcours in 1989 en ontving de Wessel Ilcken Prijs. Hij werd geprezen om zijn melodisch spel, eigen frasering, harmonisch inzicht en zijn sterke muzikale persoonlijkheid, en die aspecten kenmerken nog altijd zijn speelstijl. Aanvankelijk speelde hij in hoofdzaak tenorsaxofoon, maar de laatste jaren heeft Menu zich toegelegd op de baritonsaxofoon.

Jan wordt inmiddels beschouwd als een toonaangevende speler op het instrument. Met gitarist Maarten van der Grinten en contrabassist Jan Voogd vormt Jan Menu al 20 jaar het kamerjazztrio DIG d'DIZ, dat onder andere samenwerkte het Mondriaan Strijkkwartet, het Metropole Orkest en the Mondriaan String Quartet.

 

Met het trio van Greetje Kauffeld speelde Jan Menu in heel Europa en de VS. Hij was 11 jaar lid van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw, en werkte samen met onder anderen Jesse van Ruller, Pierre Courbois, Willem Breuker, Loek Dikker, en Gary Smulyan en de Mingus Big Band. Menu is al meer dan 18 jaar lid van de band van zangeres Laura Fygi. Kortom een veelzijdig en getalenteerd muzikant, waarmee Big Band '89 tot hun grote genoegen op het podium zal staan. Een concert dat u niet wilt missen!

 

Datum: zaterdag 22 oktober 2016
Aanvang: 20.00
Entree: € 12,50

Kaarten reserveren
meer uit agenda
Big band '89 - At the Big Band Ball