12
jan

Body - Mind - Spirit Markt


Op de eerste dag van de landelijke Maand van de Spiritualiteit, organiseert
Kulturhus Borne een Body-Mind-Spirit (-en Soul) markt in de theaterzaal: op vrijdag 12 januari, van 16.00-20.00 uur. Thema van deze maand is in 2018 ''opnieuw beginnen''. Bezoek ook deze markt! Een mooi begin van het nieuwe jaar.

Levenskunst, zingeving, geluksgevoel, inspiratie, gezondheid, lichamelijk en geestelijk welbevinden, spiritualiteit: geef het maar een naam, we hebben het allemaal nodig en we zijn er allemaal op onze eigen manier mee bezig.

Op onze Body-Mind-Spirit markt kan men zich laten informeren en adviseren, men kan ervaren en beleven. De markt is toegankelijk voor iedereen met interesse in spiritualiteit in de breedste zin van het woord, ongeacht leeftijd, sekse of religieuze achtergrond.

10 Workshops!
Enkele standhouders hebben aangeboden om ook een gratis workshop of sessie te geven. Hiervoor wordt een aparte ruimte ingericht. De volgende workshops zijn te bezoeken:

 1. Quantum Touch. Energie voelen en ervaren. Met voorbeelden vanuit de praktijk. (na 18.00 uur) Door Wim Velthuis.
  Tijd: 19.30-20.00 uur
  Lokaal: V4

  www.lifeandspirit.nl
 2. Klankschaalconcert ''Patanga''. Laat je luisterend en voelend meevoeren op de resonantie vd klankschalen, koshi’s, zaphir, rainstick, sjamanendrum. Ervaar een innerlijke massage, diepe ontspanning. Een helende reis! Door Karin Millo.
  Tijd: 16.15-16.45 uur
  Lokaal: B4

  www.patanga.nl
 3. Klankschaalconcert ''Patanga''. Laat je luisterend en voelend meevoeren op de resonantie vd klankschalen, koshi’s, zaphir, rainstick, sjamanendrum. Ervaar een innerlijke massage, diepe ontspanning. Een helende reis! Door Karin Millo.
  Tijd: 19.30-20.00 uur
  Lokaal: B4

  www.patanga.nl
 4. Stembevrijding en/of ''Ik ben verbonden''. Stembevrijding gaat over het bevrijden van jouw stem, dat je stevig staat en durft te zeggen wie je bent. Dat je het fijn vindt om je te uiten. Dat je je vrij voelt om jouw stem te gebruiken zonder schroom. Workshop “Ik ben verbonden” gaat over jouw focus en de verbinding met jezelf. Verbonden met jezelf ga je de buitenwereld in. Door Imelda Vrijenhoek.
  Tijd: 16.15-16.45 uur
  Lokaal: V4

  www.rainbowmountain.nl​
 5. De helende werking van klankschalen. Tijdens deze workshop ervaar je de kracht van de resonerende klankschalen. Je ervaart o.a. hoe jij jezelf met een klankschaal kan helen en de workshop wordt afgesloten af met een meditatieve klankreis. Door Ingrid Nijhuis.
  Tijd: 17.00-17.30 uur
  Lokaal: B4

  www.wayan.nl
 6. De Nieuwe Stap, introductie. Je maakt kennis met de kracht en intelligentie van jouw eigen systeem, om zo op een eenvoudige en doeltreffende wijze verbinding te maken met jezelf en met anderen. Vanuit de verbinding komen de veranderingen tot stand. Je lost je klachten op en wat jij individueel oplost resoneert door in de ander. De verbinding staat hierin centraal. Door Sjoukje Koetje.
  Tijd: 17.00-17.30 uur
  Lokaal: B4

  www.heelvanzelf.nl

 7. Ontspannen in bewegen. Leer hoe je kunt bewegen om je lekker in lichaam en geest te voelen. In gemakkelijk zittende kleding gaat dit het fijnst. Aanmelden via nicolette@DolfijnBM.nl o.v.v. Kulturhus workshop. 5 Minuten voor aanvang van de workshop wordt er gekeken voor hoeveel deelnemers er nog plek is.
  Door Nicolette Scholte-Aalbers.
  Tijd: 18.00-18.30 uur
  Lokaal: V4

  www.DolfijnBM.nl

 8. SoulCollage®. Een werkvorm waarbij jij je innerlijke wijsheid ontdekt, gebaseerd op creativiteit, spiritualiteit en psychologie. Het klinkt misschien ingewikkeld maar het is een ontspannen en creatieve manier, waarbij jij zelf aan de slag gaat. De impact van het maken van een SoulCollage®-kaart is uniek! En niet in taal te vangen. Door Ingrid Elzinga.
  Tijd: 18.00-18.30 uur
  Lokaal: B4

  www.jij-in-beeld.nu

 9. Yoga & meditatie op de stoel. Yoga op de Stoel in Borne is er sinds 2011 en maakt het mogelijk voor iedereen om te ervaren wat yoga je kan brengen. De lessen zijn gericht op ouderen, maar ook op jongeren met fysieke problemen of beperkingen. Mijn Fachausbildung Yoga für Senioren geeft me veel achtergrond. Binnen een groep kan ieder werken op eigen niveau en vanuit eigen mogelijkheden en ervaren dat dat voldoende is. Laat je verrassen en kom deelnemen aan de workshop Yoga en Meditatie op de Stoel. Ook als je 100% fit bent, brengt Yoga op de Stoel je een diepe ervaring. Door Ivonne Wopereis.
  Tijd: 18.45-19.15 uur
  Lokaal: V4
  www.YogaBorne.nl​

 10. Klankmeditatie of Klankspelen. ''Een workshop met de klankschalen. Dit kunnen klankspelen zijn, waarbij we als groep gaan spelen met klank en klankschalen. Maar ik kan ook een klankbad of een klankmeditatie geven, waarbij mensen rustig plaats kunnen nemen en alleen maar hoeven te luisteren naar de heerlijke, ontspannende klanken van de klankschalen.'' Door Anuschka Houwen-Pateman.
  Tijd: 18.45-19.15 uur
  Lokaal: B4

  www.volledigcoaching.nl​
   

Eetpauze van 17.30-18.00 uur!
Omdat we ook goed voor de inwendige mens willen zorgen, omdat ontmoeting ook een belangrijk onderdeel is van de markt sluiten we om 17.30 uur de deuren van de theaterzaal even een half uurtje, zodat alle standhouders in alle rust samen kunnen eten. Even onthaasten, even een moment voor henzelf. De markt is dan even in ruste. Dan weet u dat vast.

De 32 standhouders:

 • Heal & Care - Edith Bruns: De urim-code stoel
  Een hele ervaring om in deze bijzondere stoel te zitten. De urim-code is een prachtige energetische stoel die het zelfhelend vermogen hersteld. Deze stoel is geschikt voor dieren, (kleine) kinderen en voor iedereen die in het dagelijkse leven fysieke en mentale moeilijkheden ervaart. Dit kan zijn: diverse pijnen, stress, depressieve/negatieve gevoelens, onrust, slapeloosheid, nekklachten, vermoeidheid. Lichaam en geest komen weer in balans.
  www.healcare.nl
 • Natuurlijk Diantha - Diantha te Rijdt: Holistisch beautysalon

  Ben je op zoek naar iemand die het unieke totaalconcept aanbiedt voor innerlijke en uiterlijke schoonheid? Een behandeling op maat met een holistische benadering, dan kan Natuurlijk Diantha zeker iets voor jou betekenen. Van de standaard pedicure behandeling, schoonheidsbehandeling, Reiki, Sensi-therapie tot een begeleidingstraject hooggevoeligheid. Uiteraard worden er uitsluitend 100% natuurlijke producten gebruikt, veelal op basis van aromatherapie. Door het totaalpakket aan mogelijkheden kunnen we samen op zoek gaan naar de bron van het “probleem”.
  www.natuurlijk-diantha.nl

 • Life and Spirit - Wim Velthuis: Instructeur Quantum Touch
  Quantum Touch is een zachte healingtechniek, die tot stand komt door het creëren van een hoog energieveld. Dit hoge energieveld ontstaat, doordat ik een specifieke ademhaling en visualisatie toepas. Op de, in het hoge energieveld, ontstane resonanties laat ik de cliënt mee resoneren. Door mee te resoneren worden er condities geschapen waardoor de cliënt zich kan afstemmen op een hogere trilling. Die hogere trilling brengt een veranderende energiestroom op gang, waardoor het lichaam wordt geactiveerd om weer in balans te komen.
  www.lifeandspirit.nl

 • Patanga - Karin Milo: verkoop edelstenen/massage/reiki
  De prachtige edelstenen/kristallen, je zou ze allemaal willen kopen, maar wélke steen moet je kiezen, past het beste bij jou? Ze hebben de gave de balans in jou te herstellen, hierdoor kun je béter presteren. Karin Milo is edelsteen/ kristaltherapeute en kan jou hierin goed adviseren. MAar ook: massage/healing: heb jij een druk leven en besteed jij te weinig aandacht aan jezelf? Karin richt zich met aandacht op jou waardoor lichaam en geest tot ontspanning en herstel komen.
  www.patanga.nl

 • Anke Oude Wolbers: Karakteranalyse middels tenen lezen
  De verschillende vormen en standen van tenen zeggen veel over het karakter en de gedragingen van mensen. De vorm van de tenen is erfelijk bepaald, maar de stand wordt grotendeels bepaald door hoe je met prikkels van buitenaf omgaat. Als karakteranalist d.m.v. tenen lezen kijk je in iemands ziel en kun je de ander een spiegel voorhouden. Dat kan verhelderend werken en leerzaam zijn en de aanzet geven om dingen te veranderen.
  -geen website-

 • Wayan - Ingrid Nijhuis: Klankschalen, meditatie, healing en medium​
  Als paramedisch natuurgeneeskundig therapeut werk ik op een natuurgerichte en holistische wijze en kijk naar het geheel. Samen met jou kijk ik naar jouw klachten en wat er zo al dagelijks op jouw bordje ligt en eventuele stress veroorzaakt. Mijn behandelvormen zijn divers en bieden ontspanning. Zo werk ik met klankschalenmassage en diverse zachte healing technieken die er allemaal op gericht zijn om het zelfgenezend vermogen van jouw lichaam te stimuleren, jou te laten ontspannen en je bewustwording te verhogen zodat je weer volledig in jouw lijf aanwezig bent en jouw energie weer optimaal stroomt. De behandelingen vinden in een ontspannen en veilige sfeer plaats en vergoeding door de zorgverzekeraar is mogelijk e.e.a. is afhankelijk van jouw aanvullende verzekering en polisvoorwaarden.
  www.wayan.nl

 • Het leeft in je - Yvonne Jansen: Access Bars/Voetreflex behandeling/Luisterkind methode​
  Access Bars: de BARS (engels woord voor staven) zijn energie banen op en in het hoofd. De 32 punten op je hoofd worden zacht aangeraakt, waardoor de banen tussen de punten gaan stromen en de elektrische lading (vastzittende energie) kan worden losgelaten. Voetreflexologie: door middel van voetreflexmassage van de reflexzones wordt het lichaam gestimuleerd om ten eerste te ontspannen, om vervolgens van daaruit het zelfgenezend vermogen van het lichaam aan te zetten en afvalstoffen af te voeren. Luisterkind methode: een luisterkindafstemming is er voor iedereen van 0-100 jaar. Jong of oud, ziek of gezond. En kan antwoord geven op vragen over jezelf of je kind.
  www.hetleeftinje.nl

 • Rust door yoga - Renate Boerkamp: Yoga en Wandelen
  Naast reguliere yogalessen en –workshops organiseert ‘Rust door Yoga’ workshops ‘Yoga en Wandelen’ op landelijke locaties in Twente en daarbuiten. Het concept is ontstaan vanuit passie voor zowel yoga als wandelen. Deze bewegingsvormen vullen elkaar op een prachtige manier aan en dragen beide bij aan de beleving van meer rust. De natuur is daarbij helpend. De kracht die van zowel yoga als wandelen uitgaat, komt tijdens workshops samen en biedt hen die behoefte hebben aan enerzijds beweging en anderzijds ontspanning de mogelijkheid om een dag of weekend zichzelf centraal te stellen en tot rust te komen.
  www.rustdooryoga.nl

 • LifeCoaching Twente - Marike Davina-Vloon: Life coach
  Als LifeCoach coach ik vrouwen om hun onverwerkte emoties te verwerken. Samen ontdekken we de onderliggende emoties onder iemands ‘probleem’ en hier gaan we mee aan de slag. Hierdoor komen vrouwen weer in contact met hun gevoel, ontdekken ze wie ze zijn, wat ze willen en wat ze kunnen. Ze ervaren onder andere om weer te doen wat ze zelf willen, weer trots te zijn op zichzelf, zich goed te voelen in hun lijf en hun grenzen aan te kunnen geven.
  Dit doe ik door middel van LifeCoachingssessies en WandelCoachingssessies. Hiernaast geef ik meditatielessen en heb ik ook een programma dat er op gericht is om grip te krijgen op emotie-eten.
  www.lifecoachingtwente.nl

 • Praktijk Rainbow Mountain - Imelda Vrijenhoek: Reading, Sjamanistische healingmethoden

  ''Iedereen beschikt over kwaliteiten en eigenschappen welke nodig zijn om een harmonieus en uitgebalanceerd leven te leiden. De werkelijkheid laat echter zien dat er situaties geweest zijn die ervoor gezorgd hebben dat bepaalde kwaliteiten of eigenschappen afgestoten en of verstopt zijn. Dit zorgt voor een disbalans. Je voelt je moe, onzeker, niet echt gelukkig, niet in staat om je leven te veranderen. Jouw hoofd blijft maar bezig, je hebt veel kritiek op jezelf. Praktijk Rainbow Mountain werkt met behulp van sjamanistische methodes. Op deze manier wordt niet alleen een symptoom aangepakt maar juist de onderliggende oorzaak. Healing op deze manier zorgt dat je jezelf weer terug kan vinden. Tijdens de Body, Mind & Spirit-markt geef ik korte reading en geef ik jouw een kijkje in de wereld van het het Sjamanisme. Zeker weten dat je je dan al rustiger en geaard zult.''
  www.rainbowmountain.nl

 • Gids bij schrijven en bezinning - Cecilia Zengerink: Coaching bij schrijfprojecten en bezinnend schrijven

  ''Wil je schrijven aan een werkboek voor je praktijk, een zelfhulpboek of een levensverhaal?
  Schrijven is een mooi en uitdagend iets. Maar het is ook een worsteling en een heel intense opdracht.
  Heb je een schrijfidee waar je warm van wordt? Weet je niet hoe te starten? Misschien heb je al schrijfwerk liggen, maar weerhouden twijfels je om verder te gaan. Je hoeft het niet alleen te doen! Ik wil graag jouw klankbord en gids zijn. Als schrijver van twee boeken kan ik mijn ervaringen met je delen en jou inspireren en supporten. Tot en met de uitgave van jouw boek!''
  www.ceciliazengerink.nl

 • Lisette Ebben Luisterkindwerker - Lisette Ebben: Luisterkindafstemming​
  ''Voor ieder die gehoord wil worden van 0 – 100 jaar. Als Luisterkindwerker werk ik op energetisch niveau, waarbij ik afstem op het kind waar de ouder een hulp-/zorgvraag over heeft. Deze vragen neem ik mee tijdens de Luisterkindafstemming. Ik verbind mij met het kind, geheel op afstand, op zielsniveau en luister naar wat het kind wil aanreiken, waaruit zich een gesprek in de energie ontvouwt. Samen bekijken we wat er speelt en hoe we het kunnen oplossen, zodat innerlijke wensen de ruimte krijgen. Dit gesprek beschrijf ik direct in een verslag en zend ik via de mail naar de ouders. Vaak zijn veranderingen direct merkbaar, soms vraagt een afstemming enige verwerkingstijd.''
  www.lisetteebben.nl

 • Praktijk voor rust en gezondheid - Bianca Tonen: Massage

  ''Zonder woorden weet ik wanneer ik waar moet(mag) zijn en mijn handen moet plaatsen voor het beste resultaat voor de persoon in de massagestoel. Indien nodig combineer ik de massage met reiki of Touch of Matrix. Daarnaast is er maar 1 Bianca Tonen die in dit lichaam zit en met mijn fysieke en mentale kracht kan bereiken wat goed voor de ander is.''
  www.biancatonen.nl
 • Heelvanzelf - Sjoutje Koetje: Energetische therapie en een groepsdag De Nieuwe Stap

  ''Heelvanzelf maakt gebruik van allerlei technieken en vaardigheden uit de reguliere (GGZ) en aanvullende gezondheidszorg. Omdat we naar een ander bewustzijnsniveau gaan, lost jouw systeem heel snel je blokkades/ klachten/belemmeringen op. Wij gaan altijd naar de oorsprong waar de klachten ontstaan zijn en daar wordt het opgeruimd. Meestal zijn 2/3 consulten voldoende om van je klachten af te zijn. De Nieuwe Stap is ontwikkeld door Janka van der Lande en Sjoukje Koetje. Het is een programma van één dag én een evaluatieavond, voor een groep van 5-10 deelnemers. Je maakt kennis met de kracht en intelligentie van jouw eigen systeem, om zo op een eenvoudige en doeltreffende wijze verbinding te maken met jezelf en met anderen. Vanuit de verbinding komen deveranderingen tot stand. Je lost je klachten op en wat jij individueel oplost resoneert door in de ander. De verbinding staat hierin centraal.''
  www.heelvanzelf.nl

 • Harmonie in kleur - Fieneke Tapken: Kleurtolk/kleurcoaching
  ''Tot welke kleuren voel jij je op dit moment aangetrokken? Wil je meer weten over de magie ‘jouw’ kleuren? Dat kan door je persoonlijke favoriete kleurcombinaties te kiezen uit de meer dan 100 tweekleurige Equilibriumflesjes van het Aura-Soma ColourCare systeem. Als kleurentolk ‘vertaal’ ik het spel van de kleuren, zodat zich een inzicht in jouw individuele proces zich ontvouwt.''
  www.harmonieinkleur.nl

 • Slender You Salon Sylvia - Sylvia Morssink: Bijenwas kaart maken en lezen
  ''Een intuïtieve wastekening wordt gemaakt vanuit het gevoel, in principe is er geen invloed uit te oefenen, het is elke keer weer een verrassing wat er op het papier komt te staan. Er kunnen allerlei symbolen in de tekening verschijnen, zoals mensen en dieren figuren, bloemen, planten,bomen, cijfers, letters tot zelfs woorden. De ervaring heeft geleerd, dat een wastekening, duidelijkheid kan geven in bepaalde situaties.''
  www.slenderyousalonsylvia.nl

 • Dolfijn Body & Mind - Nicolette Scholte-Aalbers: Pilates, Yoga, Nia - Bewust Bewegen voor Body, Mind & Soul
  Dolfijn Body & Mind verzorgt lessen Ontspannen in Bewegen. Je kan kiezen uit Pilates, Yoga of Nia Dans. Een proefles is gratis. De Pilatesles traint het hele lichaam. Bijzondere aandacht gaat uit naar de kernspieren, houding en een gebalanceerde ademhaling. In het soms hectische leven vind je in de Yoga een rustpunt. Met behulp van oefeningen leer je hoe je lichaam en geest kan ontspannen. Nia is een bewegingsconcept, dat staat voor een duurzame relatie met jezelf en je lichaam. Nia omvat Mindfulnes van Yoga, Plezier van Dans en de Kracht en Gronding van Martial Arts. Nia laat je bewegen van top tot teen! ''Tijdens deze markt kun je een massage of reiki behandeling krijgen voor €1,- per minuut; bepaal zelf hoe lang je wilt.''
  www.DolfijnBM.nl

 • Ruth Dischlatis: Medium-Klankschalen-Healing​
  ''Op de beurs geef ik korte consulten waarbij je ervaren kunt hoe klankschalen voor jou werken.Ik gebruik oa. inzichtkaarten die je bewust kunnen maken van bepaalde situaties of die antwoorden op je vragen geven. Mediamieke contacten met een dierbare overledene zijn mogelijk . De universele wetten werken altijd voor jou door aandacht, vertrouwen en geloof in jezelf.''

 • Energetix Magneetsieraden en Accessoires - Joke Noordhuis
  '''Het bloed neemt de energie op die de magneet uitstraalt. Deze energie komt in de bloedbaan en geeft de rode bloedlichaampjes een “energy boost”. De rode bloedcellen kunnen weer volledig los stromen in de bloedbaan en zijn door hun hernieuwde energie weer beter in staat zuurstof op te nemen en afvalstoffen af te scheiden. Dit vitale bloed komt daarna in alle cellen. Vitale cellen zetten het lichaam aan tot herstel via het zelf genezend vermogen van het lichaam. Het immuunsysteem wordt gestimuleerd, de cellen verjongen zich beter en pijnverlichting kan worden ervaren. Magneettherapie moet worden gezien als aanvulling en ondersteuning. Ik kan bezoekers testen om te zien of hun lichaam in balans is. Door middel van eenvoudige magneetmassage kunnen bezoekers ervaren wat magneten doen.''

 • Alles met olie - Natasja Kats: 100% zuivere en op therapeutische basis werkende etherische olie
  Alles met Olie is distributeur van 100% zuivere en op therapeutische basis werkende etherische oliën. Etherische oliën worden al duizenden jaren toegepast. Wij maken er onze missie van om deze eeuwenoude toepassingen bij de hedendaagse gebruiker te introduceren als ondersteuning van onze hedendaagse levenstijl. De etherische olien worden onderandere via zorgvuldige distillatie verkregen. Hierdoor zijn deze puurste etherische oliën van Young Living vele malen krachtiger dan de plant waarvan ze worden gewonnen. Elke keer als je een flesje van deze krachtige etherische oliën vast houd je je de kern van de natuur in handen.
  www.allesmetolie.nl

 • Volledig Coaching - Anuschka Houwen-Pateman: Coaching met klank/(klank)massages
  Anuschka helpt jou om weer in balans te komen. Als ervaringsdeskundige weet ze precies wat je nodig hebt om je eigen plek in te nemen. Zij maakt daarbij gebruik van klank(schalen) en geeft (stoel)massages. Of ga een coachinggesprek met haar aan tijdens een (wandel)sessie in de natuur of in haar praktijk. Stel je eens voor wat het jou oplevert, als jij balans in je leven brengt en daardoor op je eigen plek blijft staan! Anuschka leert je graag hoe je hoofd en hart weer in verbinding brengt, zodat jij gaat luisteren naar de wijsheid van je innerlijke stem. Want dat gunt ze iedereen!
  www.volledigcoaching.nl

 • Leefgezonder - Erwin Kruizenga: voedings- en gewichtsconsulent

 • ''De kracht van leefgezonder is dat je tijdens de consulten zelf leert wat een gezonde leefstijl is. Je krijgt van mij de handvatten voor gezonde eet- en leefgewoonten die zijn afgestemd op jou persoonlijke leefsituatie, zonder dat je een streng dieet hoeft te volgen. Je leert bewuste keuzes te maken in wat je eet en waarom je iets eet. Puur en gezond eten zonder diëten dat is mijn filosofie. Het eten bestaat uit ruimere porties groenten en fruit, maar ook peulvruchten, vis,noten, granen, zuivel en eieren horen daarbij. Alles bereid zonder kunstmatige toevoegingen.''
  www.leef-gezonder.com

 • Praktijk voor levensenergie - Harriet van Hecke: Reiki –healing behandelingen
  ''Mijn specialisatie gaat uit naar healingen geven zowel in de praktijk als op afstand, ik ben een nuchtere vrouw die deze gave bezit. Mag graag andere mensen helpen, vaak voel ik dan ook aan wat ze nodig hebben. Mijn gave is weer sterk naar voren gekomen door de plotselinge ziekte van mijn zus. Doordat ik haar alles beschreef wat ik voelde, tevens wees ik haar de aan gedaan plek met de pijn en het verloop door haar lichaam aan. Sindsdien behandel ik haar zowel in praktijk als op afstand. Daarnaast heb zowel baby’s, kinderen en volwassenen behandeld. Onlangs heb ik ook honden en een koe behandeld met healing. Mijn werkwijze is dat ik mensen eerst laat zitten vraag naar hun naam en zo leg ik dan verbinding met ze dan voel ik of er een bv een blokkade aanwezig is. Dan leg ik uit hoe ik ze behandel en het verloop daarvan.''

 • Jij-in-Beeld - Ingrid Elzinga: Dank-Jewel altaar
  ''Creativiteit en dankbaarheid als sleutel naar spiritualiteit. Door de inzet van creatieve werkvormen laat ik je in verbinding komen met jezelf en de wereld om je heen. Ontdek wat ècht belangrijk voor je is en wat er allemaal speelt in je leven. Waar loop je vast, en waarom? En wat wil je graag in de toekomst? Ontdek het door te werken met afbeeldingen, schrijven, journaling en korte visualisaties. Tap in op je innerlijke wijsheid op een ontspannen en creatieve manier. Alles zit al in je, de kunst is om het naar buiten te brengen. Tijdens deze markt lanceert Jij-in-Beeld een nieuw product Dank-Jewel; een op maat gemaakt altaar. Een altaar als een vertrouwd plekje voor jezelf om af en toe even bij stil te staan. Een plekje om je dankbaarheid te tonen of om je herinneringen en verlangens een huis te geven. De spullen die je in je altaar zet laten zien wie je bent en wat je raakt, je kunt je eigen verhaal vertellen op je eigen unieke manier. Ook daarin kunnen wij je ondersteuning bieden.''
  www.jij-in-beeld.nu

 • Yoga Natuurlijk Borne - Ivonne Wopereis: Yoga op de Stoel, Kundalini Yoga, Yoga voor Mantelzorgers
  ''Yoga op de Stoel in Borne is er sinds 2011 en maakt het mogelijk voor iedereen om te ervaren wat yoga je kan brengen. De lessen zijn gericht op ouderen, maar ook op jongeren met fysieke problemen of beperkingen. Mijn Fachausbildung Yoga für Senioren geeft me veel achtergrond. Binnen een groep kan ieder werken op eigen niveau en vanuit eigen mogelijkheden en ervaren dat dat voldoende is. Laat je verrassen en kom deelnemen aan de workshop Yoga en Meditatie op de Stoel. Ook als je 100% fit bent, brengt Yoga op de Stoel je een diepe ervaring. Mijn enthousiasme voor yoga wil ik met mensen delen. Daarom geef ik Kundalini Yogalessen op de mat en op de Stoel. Ik merk dat yoga mij met adem- en fysieke oefeningen en/of meditaties ondersteunt om anders om te gaan met drukte, bewuster te genieten van wat er is en om beter voor mezelf te zorgen. Wat ik ervaar, gun ik iedereen: ondersteuning bij fysieke problemen, meer rust, bewuste aandacht, minder zorgen en positief en met vertrouwen in het leven staan.''
  www.YogaBorne.nl​

 • Emil Mangelsdorf: Aura en chakrafotografie

  Hele kleine kinderen kunnen aura's zien. Je weet wel, die kring van licht die elk levend wezen omgeeft. Jammer genoeg kunnen die kleintjes nog niet praten. En tegen de tijd dat ze ons daar iets over kunnen vertellen zijn de meeste kinderen dat vermogen al weer kwijtgeraakt. Slechts een enkeling kan als volwassene nog aura's zien. Wel fijn dus dat we tegenwoordig onze aurakleuren op een andere manier kunnen meten en weergeven. Het is een bijzondere ervaring om de eigen aura te zien. Nog mooier is het om de betekenis van de kleuren te kennen. Onze aurakleuren hebben namelijk met onze emoties te maken, met spiritualiteit, met ons denken en met de manier waarop we in het leven staan. Ook vertellen ze iets over ons nabije verleden en toekomst. Onze aura zegt eigenlijk 'alles' over ons en dus veel meer dan je denkt. Al vertelt het ook weer niets nieuws en geeft het mensen slechts een dieper en vollediger beeld van zichzelf. Vandaar dat iedereen altijd heel blij is met zijn/haar kleuren en vaak diep geraakt door de betekenis daarvan.
  www.mangelsdorf.nl

 • Alles is een - Elise Snijders: Akashareading en Bewustzijnshealing
  ''Als Levenskrachtcouch ondersteun ik je om weer in je Levenskracht te komen, weer van Binnenuit te gaan Leven, vanuit je Hart. Zodat je weer dichter bij jeZelf komt. In je Eigen Kracht gaat staan. Dit doe ik d.m.v. het openen van de Akashakronieken, jouw Levensboek, de stem van jou Ziel te laten spreken. Dit geeft healing, antwoorden en inzichten. En door het geven van Bewustzijnshealingen, dit brengt rust in je hoofd, healing en inzichten. Zodat je weer op Eigen Kracht vooruit kunt.''
  www.allesiseen-elise-snijders.nl

 • Praktijk Gezond & Geluk - Tanja Kienhuis: Kennismaking met Healing in combinatie met Reading​
  ''Mijn deskundigheid ligt op het gebied van haptonomie, healing en coaching. Ik begeleid de mensen graag vanuit mijn haar hart, intuïtie en heldervoelende vermogens. Naast individuele begeleiding geniet ik van het geven van actieve meditatielessen en workshops. Dit jaar ben ik gestart met het geven van de opleiding Bewust-Zijn Coaching. Gedurende 7 dagen ontvang je tools, inzichten en vaardigheden om helder te krijgen wat jouw verlangens zijn en hoe dit neer te zetten in de wereld. De unieke combinatie van yoga, meditatie en haptonomie zorgen voor innerlijke groei en bewustzijnsontwikkeling. Samen met de coaching en counselingtools geeft dit je mogelijkheden om door blokkades heen te gaan en doelen te bereiken. Vol inspiratie en energie dat te doen, wat je altijd al hebt willen doen.Ook kun je deze expertise inzetten als je reeds ervaring hebt als coach of daar je vak van wilt maken. Ben je benieuwd? Kom me opzoeken op 12 januari bij de Body-Mind-Spirit Markt in Kulthurhus Borne. Je bent van harte welkom voor een gratis kennismaking met healing in combinatie met reading.''
  www.gezondengeluk.nl

 • Tessworkss - Anita Tesselaar: Stoelmassage
  ''Een stoelmassage is als een ApK tje voor je auto, geen overbodige luxe!! Je zit op een heerlijke speciale stoel en de massage wordt over de kleding heen gegeven. Er komt geen olie aan te pas. Gemasseerd worden je rug,armen/handen, hoofd en nek afwisselend stevige druk alswel ontspannend en zacht. Ja anders dan een tafelmassage is de stoelmassage is kort en krachtig.''
  www.tessworkss.nl

 • Acupunctuur Twente - Margreet Ubels: Acupunctuurbehandelingen en Chinese kruiden
  ''Ben je moe, stram, stijf of snel geïrriteerd? Heb je pijn, eczeem of nog iets anders? Het zijn allemaal signalen dat je lichaam een strijd voert. Niet zo gek in deze moderne tijd die zoveel van ons vraagt dat we soms amper weten hoe we alle ballen in de lucht moeten houden. Dat begint met een juiste balans in het lichaam en aandacht voor jezelf. Met de eeuwenoude geheimen van de Chinese geneeswijze en mijn jarenlange ervaring in dit vakgebied bied ik een uitkomst bij veel van bovengenoemde en andersoortige klachten. Nieuwsgierig geworden? Kom langs en doe een gratis quick-diagnose.''
  www.acupunctuurtwente.nl

 • Kinder- en jeugdcoach Mirrie - Miriam de Leeuw
  ''Wat kan het fijn zijn als ouder om af en toe hulp te krijgen bij de opvoeding. Dat heb ik als ouder zelf mogen ervaren. Soms kan dat een klein iets zijn, maar van grote betekenis. Ik ga uit van datgene waar het kind mee komt. Het mooie is vaak dat de antwoorden al in het kind zelf aanwezig zijn. Ik ga ervoor zorgen dat het kind dichtbij zichzelf is, in het hier en nu. Middels verschillende werkvormen,veelal creatief maar ook met mooie materialen, (zoals het Coachee-spel), ga ik het kind in zijn kracht helpen komen en weer laten stralen.''
  www.kinderenjeugdcoachmirrie.nl​

 • Zentekenen - Mirjam Skoreng
  ''Zentekenen ( voornamelijk gericht op de methode Zentangle) is een meditatieve tekenstijl die zorgt voor innerlijke rust en kalmte. Zentangle is ontwikkeld in de VS door kalligrafie artieste Maria Thomas en meditatie monnik Rick Robberts. Zen staat voor concentratie en rust, tangle voor wirwar of knoop. De tekeningen zien er ingewikkeld uit, maar iedereen kan het leren. Bij Zentekenen stap je bewust uit je alledaagse wereld, ga je op in je activiteit en onthaast je je ( mindfulness oefening). Het gaat er niet om of je iets goed of verkeerd doet. Zentekenen kun je overal doen zowel thuis als onderweg. Tijdens een workshop staat het proces van aandachtig tekenen centraal en help ik je de methode te leren kennen.''
  www.mirjamskoreng.nl

   

meer uit agenda
Body - Mind - Spirit Markt