11
sep

BoekStart - kick off

Lekker lezen met je baby? Haal je gratis koffertje!


Woensdag 11 september wordt op de eerste verdieping van onze Bibliotheek het startsein gegeven voor BoekStart. Dit zal om 16.30 uur gebeuren door de burgemeester van Borne Dhr. Rob Welten. 

BoekStart is een programma dat het lezen met heel jonge kinderen wil bevorderen en ouders met jonge kinderen wil laten genieten van boeken. Baby’s houden van boeken. Kinderen die al op heel jonge leeftijd spelenderwijs boeken ontdekken, ontwikkelen een voorsprong. Door samen plaatjes te kijken en samen te praten of zingen krijgt een ouder goed contact met de baby. Dat is niet alleen gezellig, maar ook heel goed voor de taalontwikkeling van het kind.

Lekker lezen met je baby, peuter, of dreumes?
Haal nu je gratis koffertje!

Ouders van baby’s die ongeveer drie maanden oud zijn krijgen via het consultatiebureau een officiële brief van de gemeente met daarbij een waardebon. Met deze waardebon kunnen ouders naar de bibliotheek gaan om hun kind gratis in te laten schrijven en om een prachtig BoekStartkoffertje in ontvangst te nemen. Hierin zitten een prentenboekje, stoffen boekje en een foldertje/boekenlegger over BoekStart.


Kijk hier maar eens: www.boekstart.nl Hoe leuk is dat!

Inmiddels zijn er diverse onderzoeken gedaan naar de effecten van BoekStart. Hieruit blijkt:

• Baby’s en jonge kinderen raken al vroeg vertrouwd met boeken
• Een positief langetermijneffect op de ontwikkeling van kinderen
• BoekStartkinderen gaan niet alleen met een voorsprong het aanvankelijke lees- en taalonderwijs aanvatten, maar ze weten deze voorsprong ook gedurende hun hele schoolloopbaan te behouden!
• BoekStart is belangrijk voor interactie en taalstimulering
• Door BoekStart ontstaat zin in boeken, zin in taal, zin in contact
• BoekStart is belangrijk voor het stimuleren van leesplezier
• Door BoekStart ontstaan al heel vroeg in het gezin rituelen rond boeken en lezen
• Door BoekStart bereik je niet alleen de baby maar ook de ouders
Redenen genoeg om ook in Borne te gaan beginnen met BoekStart!

De Bornse bibliotheek heeft een hele leuke hoek ingericht voor het project BoekStart met leuke foto’s, een coole bank, een evenwichtige collectie boekjes met prentenboekjes/stoffen boekjes en natuurlijk een speelkleed voor onze kleinste leesvriendjes!

De Bibliotheek is verheugd met de nieuwe BoekStarthoek en de medewerksters staan dan ook te popelen om de baby’s/jonge kinderen in te schrijven waarna het genieten voor ouder en kind kan beginnen!

meer uit agenda
BoekStart - kick off