16
t/m 23 mrt

Boekenweek 2013

Gouden Tijden, Zwarte Bladzijden


Dit jaar schrijft Kees van Kooten het Boekenweekgeschenk 2013. Van Kooten is een veelzijdig auteur, columnist en programmamaker.

 

De 78ste Boekenweek draait met het thema Gouden Tijden, Zwarte Bladzijden om ons bewogen en roemrijke verleden. De Boekenweek wordt verkort en vindt volgend jaar plaats van zaterdag 16 t/m zondag 24 maart. De laatste zondag van de Boekenweek 2013 wordt de traditionele NS Vrij Reizen-dag.

 

Het verleden van de Lage Landen kent roemrijke perioden, maar evenzovele schaduwkanten. Het is een geschiedenis van heldendaden en verraad, van glorieuze gebeurtenissen en van rampspoed. In de literatuur zijn de verschillende kanten van de geschiedenis veelvuldig terug te vinden. Denk aan Max Havelaar van Multatuli, Hoe duur was de suiker? van Cynthia McLeod, Koninkrijk vol sloppen van Auke van der Woud, Grijs verleden van Chris van der Heijden, 1953 van Rik Launspach en Koerier voor Sarajevo van Tomas Ross. Om de zon- en schaduwzijde van ons verleden draait het in de Boekenweek. Om de nuances en de dilemma’s.

 

Voor meer informatie: Bibliotheek Borne

meer uit agenda
Boekenweek 2013