7
t/m 15 mrt

Boekenweek 2015 - te gek voor woorden

Waanzin in al zijn vormen tiert welig in de letteren


De literatuur zit vol met fascinerende hoofdpersonen die afwijken van de norm. Vaak op een tamelijk onschuldige manier, zoals de hoofdpersonen uit Het Boek Ont van Anton Valens, die de post niet open durven maken. Maar de literatuur zit ook vol met personen die tot waanzin worden gedreven of daadwerkelijk lijden aan het leven. Denk aan Eline Vere van Louis Couperus, aan Maya in Annelies Verbeke’s Slaap of aan of Werther van Goethe. Niet alleen in fictie, ook onderzoek of eigen ervaringen leveren prachtige boeken op, zoals Ontregelde geesten van Douwe Draaisma en Paaz van Myrthe van der Meer. Kortom, waanzin in al zijn vormen tiert welig in de letteren.

 

Ook bibliotheek Borne neemt weer deel aan de boekenweek 2015. Met diverse acties en evenementen zoals bv de boekenruilbeurs op zaterdagochtend 14 maart van 10.00-12.30 uur. Een overheerlijke lummellunch in bibliotheek Borne, m.m.v. Jaap Besteman, Willem van Dooren en Kim ten Tusscher op donderdag 12 maart.  De filmvertoning van het prachtig verfilmde "de Tweeling" geschreven door Tessa de Loo, op dinsdag 10 maart om 19.30 uur. En een mooie ledenwerfcampagne, waarbij iedereen die tussen 7 en 16 maart lid wordt van Bibliotheek Borne een mooie korting op zijn jaarabonnement krijgt van maar liefst €7,50. 

 

Boekenweekgeschenk bij aanschaf van een boek in een van de vele boekenwinkels.
Het meest gezichtsbepalende element van de Boekenweek is het Boekenweekgeschenk, waarvoor ieder jaar een literair auteur een novelle schrijft. Lezers krijgen het boek tijdens de Boekenweek cadeau bij aankoop van ten minste € 12,50 aan Nederlandstalige boeken. Het Boekenweekgeschenk wordt geschreven door Dimitri van Hulst.
De boekenweek vindt plaats van 7 t/m 15 maart.

meer uit agenda
Boekenweek 2015 - te gek voor woorden