28
feb

Borne doet Poezie - 28 feb


We hebben Maarten van den Elzen als dichter van de avond uitgenodigd. Hij heeft samen met zijn vrouw, kunstenaar Genoveef Lukassen, de uitgeverij "Hoenderbossche Verzen" opgericht. Zijn gedichten verschenen in een aantal zelf vormgegeven bundels, o.m. "Een wak in de werkelijkheid" en "Het geheim van de kleinzoon van de smid". Zijn werk is ook terug te vinden in verschillende bloemlezingen en verzamelbundels. Onlangs is een muurgedicht van hem in Almelo onthuld op de hoek de Werf / Aletta Jacobsstraat.
 

(fragment)

Drijvende letter van vermicelli
 

buiten ruikt naar de soep uit mijn jeugd

waarin letters dreven die ik er met

mijn vork omzichtig uitviste

de zachte en weke substantie

vormde woorden als vuur en rook

op de rand van mijn bord
 

Als grote verrassing zal Gerrit Rensink vooral voorlezen in het Twents.We zijn blij dat hij even terug is in Borne met zijn verzen en verhalen.
Vaste gast Cees Brekelmans heeft zich verdiept in het werk van Drs. P, en leest voor onder de noemer, Drs . B leest Drs . P.

De poëzie wordt afgewisseld met de muziek van zangeres Paula Krom en pianist Bert van der Veen. Bert heeft o.a. gedichten op muziek gezet die door Paula worden gezongen.De avond wordt verzorgd door Jaap Besteman en Willem van Dooren.

De bundel "Borne doet poëzie", is op de avond nog te verkrijgen à € 2,50.


Aanvang: 20.00 uur
Entree: €5,00
Locatie: Theaterzaal Bibliotheek Borne

meer uit agenda
Borne doet Poezie - 28 feb