28
jan

Borne doet poŽzie - PoŽzieweek 2015

Met zingen is de liefde begonnen!


In de maand januari staat Borne doet Poezie in het teken van de poezieweek. Op woensdag 28 januari 2015 luidt Gedichtendag de Poëzieweek in. Het motto van deze editie is ‘Met zingen is de liefde begonnen’. En als een dichter de liefde bezingt, dan krijg je poëzie.

Speciale gast deze avond is Ellen Deckwitz. Dichteres Ellen Deckwitz is een van de beste literaire performers van Nederland. Ellen is geboren en opgegroeid in Borne. Haar eerste gedicht schreef ze toen ze zes jaar was en al op haar twaalfde wist ze dat ze dichter wilde worden. Ze liep de deur plat van de bibliotheek, die toen nog aan de Stationsstraat stond. Haar eerste voordracht was in 2000 in de synagoge. Ze herinnert zich hoe nerveus ze toen was. Inmiddels is ze vele optredens en vele successen verder.

Daarnaast staat Borne doet poezie in het teken van "poezie voor en van iedereen". De organisatie nodigt iedereen uit om een gedicht te schrijven en in te sturen voor de week van de poezie in januari. Alle ingezonden gedichten worden gepubliceerd in een bundel die op donderdag 29 januari, zal worden gepresenteerd. De inzendingen moeten voor 15 januari 2015 binnen zijn. 
U kunt uw gedicht inleveren bij de balie van bibliotheek Borne of mailen naar:  info@bibliotheekborne.nl

Aanvang: 19.30 uur
Entree: €6,00
Meer info:  week van de poezie 


 

meer uit agenda
Borne doet poŽzie - PoŽzieweek 2015