26
feb

Borne doet poŽzie - februari

PoŽzie voor iedereen!


Op donderdag 26 februari vindt vanaf 19.30 uur op de bovenverdieping van de bibliotheek de 3de poëzieavond plaats van dit seizoen. Met ook deze maand een programma waar de verschillende kanten van de poëzie aan de orde komen. De afwisseling maakt de poëzie mooi. Of zoals een bezoeker van de vorige avond het zei: ik kom eigenlijk nooit naar een poëzieavond, dat lijkt me saai, maar ik heb me geweldig vermaakt.

Deze avond werken mee: 
Moes Wagenaar
Moes was van 2011 tot 2013 de stadsdichter van Enschede.  In haar gedichten probeert ze de wereld van nu en van morgen beter inzichtelijk te maken. Op 1 febr. trad ze nog met 2 andere dichters en het Valerius Ensemble op in Concordia in het kader van de poëzieweek. Samen met Jan Koornstra vormt zij Man en Moes. De optredens zijn een aaneenschakeling van lichtvoetige poëzie en fantasierijke Nederlandstalige nummers. Moes schrijft en zingt; Man kleurt het in met akoestische muziek, Moes Wagenaar werkt vanuit haar eigen bedrijf Hofmuze als filosoof, uitvoerend kunstenaar en docent. Naast haar studie (Civiele Techniek en Wijsbegeerte van Wetenschap Techniek en Samenleving aan de Universiteit Twente) en Man en Moes houdt zij zich bezig met theatersport en jongleren, is ze violist in het folkcollectief The Gonnagles en zingt ze bij de UTmost bigband.

 

Gerrit Rensink
Gerrit maakt niet alleen de beste wordt van Europa maar bedenkt ondertussen ook de mooiste Twentse teksten die hij in dichtvorm op een unieke manier weet te brengen. Hij schrijft teksten voor zijn cabaretgezelschap “Foezel”, maar past ook uitstekend met zijn gedichten in “Borne doet poëzie”. 
 

Cees Brekelmans:  onze vaste maandelijke gast, heeft nu niet één dichter maar laat werk horen van verschillende dichters n.a.v. het thema “beesten en dieren”

Hanneke van Schooten
Hanneke is afkomstig uit Almelo en heeft diverse bundels op haar naam. Ze is druk bezig met een nieuwe bundel die in het voorjaar verschijnt. Van haar zijn gedichten verschenen in o.a. Maatstaf en de Meulenhoff poëziekalender. Zij is momenteel genomineerd voor “dichter bij Overijssel”. Haar poëzie is helder en verstaanbaar, prettig om naar te luisteren.

 

Frank Droste & Bert Reerink zijn altijd verrassend en brengen met hun gitaarspel weer liederen, die soms met een zangeres of andere gitarist worden vertolkt.

 

De avond is georganiseerd en wordt geleid door Jaap Besteman en Wim van Dooren.
De entrée is €6,00
Kaarten zijn verkrijgbaar bij de receptie/VVV van kulturhus Borne en de bibliotheek.

meer uit agenda
Borne doet poŽzie - februari