28
jan

Borne doet poezie - januari

Week van de poëzie


Op donderdag 28 januari vindt vanaf 20.00 uur op de bovenverdieping van de bibliotheek de 3de poëzieavond plaats van dit seizoen. Op deze avond wordt de bundel “ Borne doet poëzie” gepresenteerd. In de bundel zijn gedichten opgenomen van ruim 25 dichters die meegedaan hebben aan de actie; schrijf een gedicht voor de week van de poëzie. Iedereen die aan de bundel heeft bijgedragen krijgt deze gratis. Voor andere geïnteresseerden is ze te koop voor €2.50

Enkele van deze dichters worden uitgenodigd om op deze avond hun gedicht te komen voorlezen. Het zal net als in voorgaande jaren een prachtige bundel worden met tekeningen van de Bornse kunstenaar Remco Dikken. De bundel is alleen op deze avond verkrijgbaar.

De bundel bevat ook gedichten die ontstaan zijn in de workshops poëzie op het AZC te Azelo. De coördinator Yousef Asvar heeft de gedichten verzameld en vertaald. Enkele gedichten worden voorgelezen in het Arabisch met een zichtbare nederlandse vertaling op de achtergrond.

Cees Brekelmans zal gedichten voorlezen die mannen aan het huilen maken.

Gerrit Rensink zal op zijn bekende eigen wijze het twentse gedicht voor zijn rekening nemen.


Toneelgroep ‘Raam’ speelt een poëtische scène uit het toneelstuk dat in februari opgevoerd wordt in Hof88 Almelo.

Ondertussen zijn ze bekend en geliefd bij het poëziepubliek, de groep die geen naam heeft maar wordt gevormd door Frank Droste, Bert Reerink, Stefan Schaminee en Carien Oude Lashof.

 

Aanvang: 20.00 uur
Pauze: 20.45-21.10 uur
Entree: vrij in het kader van de start van de week van de poezie!!!

 

meer uit agenda
Borne doet poezie - januari