26
mrt

Borne doet poŽzie - maart

PoŽzie voor iedereen!


Op donderdag 26 maart vindt vanaf 19.30 uur op de bovenverdieping van de bibliotheek de 4de en laatste poëzieavond van dit seizoen plaats.

Net als vorig jaar is er ook dit keer een jonge dichter, nog niet bekend bij het grote publiek maar de moeite waard om de kans te krijgen. Pim te Bokkel debuteerde in 2007 als dichter met de bundel “Wie trekt de regen aan?” De bundel werd genomineerd voor de C. Buddingh’-prijs voor nieuwe Nederlandstalige poëzie. Zijn tweede dichtbundel, “De dingen de dingen de dans en de dingen” verscheen in 2010. In 2013 verscheen “Dit is hoe een storm ontstaat”, een bundel die bol staat van verlangen. “Een voortreffelijke bundel van een talentvol dichter”, oordeelde De Recensent. Sinds zijn optreden tijdens het poëziefestival het Tuinfeest in Deventer kennen we ook zijn aanstekelijke voordracht en wordt hij gezien als een groot en oorspronkelijk talent.

Cees Brekelmans leest voor uit “de 40 van Heytze”. Ingmar Heytze heeft uit alle poëzie de 40 mooiste gekozen en beschreven waarom de gedichten voor hem zo bijzonder zijn.

Jan Stoop is al vele jaren verslaggever voor de Bornse Courant. Jan leest het gedicht “Voor wie dit leest” van de vorig jaar overleden dichter Leo Vroman en voorzien van commentaar.    

Van muzikaal duo tot trio. De huismuzikanten Frank Droste & Bert Reerink brengen Stefan Schaminée mee om hun eigen gitaarspel te versterken. Een mooie afwisseling bij de poëzie.

Jaap Besteman en Willem van Dooren, die steeds als gastheer hebben opgetreden, zullen op deze laatste avond van het seizoen gedichten, dialogen en schetsen laten horen. Sinds de jaren tachtig schrijven zij gedichten en zetten zij zich in voor de poëzie in al zijn facetten.

 

Locatie: de bovenverdieping van Bibliotheek Borne
Start; 19.30 uur
Entree: €6,00. Tickets zijn verkrijgbaar via de VVV/receptie van Kulturhus Borne: 074-2657200 of 's avonds aan de kassa. 

meer uit agenda
Borne doet poŽzie - maart