26
nov

Borne doet poezie - november

Een feest van woorden en gedachten


Dat gedichten, teksten en poëzie niet saai hoeven te zijn kunt u op deze avond ondervinden. Met medewerking van zowel regionaal als landelijk talent wordt  "Borne doet Poezie" een feest van woorden en gedachten. Twee veelbelovende jonge Utrechtse dichters zullen op de tweede avond van Borne doet poëzie optreden. 

Anne Broeksma 
Anne Broeksma (geb. Almelo 1987) begon gedichten te schrijven toen ze nog in Almelo woonde onder het pseudoniem “Kamerplant”. Augustus 2014 debuteerde zij met de bundel: Regen kosmos kamerplant. Momenteel werkt ze aan haar tweede bundel. Sinds 2009 treedt ze regelmatig op in haar huidige woonplaats Utrecht en daarbuiten o.m. op Lowlands , Festival Mooie Woorden, Dichters in de Prinsentuin, Crossing Border. 

Alexis de Roode
Alexis de Roode manifesteerde zich vanaf 2003 publiekelijk als dichter en publiceerde sindsdien drie dichtbundels (Geef mij een wonder, Stad en Land, Gratis tijd voor iedereen). Zijn gedichten werden opgenomen in tientallen bloemlezingen, poëziekalenders en andere bijzondere uitgaven. In 2014 werd hij Gildemeester van het Utrechts Stadsdichtersgilde. Naast dichten heeft hij nog een tweede specialisatie: schrijven over biologische landbouw en voeding. 

Verdere deelnemers aan de avond zijn:
Gerrit Dannenberg
Zijn opvallende vertalingen van bekende Nederlandse gedichten in het Twents zijn ondertussen zeer bekend. Bijna elke week is hij met een dergelijke vertaling te vinden in het weekblad de Roskam, waarin hij in één van de laatste nummers het gedicht “Eulder Bos” van Theo Vossebeld hertaalde naar het Nederlands. Hij is een echte taalliefhebber met een speciale voorliefde voor het Twents en ook actief binnen de Twentse taalbeweging. Op deze avond zal hij de bijzondere mogelijkheden van de Twentse taal laten horen en zien.


Natuurlijk is Cees Brekelmans er ook en leest hij treingedichten van verschillende schrijvers. De muziek wordt deze avond verzorgt door Vincent Kuipers samen met zijn dochters.

 

De actie “schrijf een gedicht voor de week van de poëzie” gaat van start. In de maand januari wordt van 28 jan tot 3 febr. 2016 de week van de poëzie gehouden. Schrijf jouw gedicht en lever het voor 11 jan 2016 in bij info@bibliotheekborne.nl of geef het af bij bibliotheek Borne. Alle ingezonden gedichten worden gebundeld. Op de poëzieavond van 28 januari 2016 zal aan enkele dichters worden gevraagd hun gedicht te presenteren.

 

Donderdag 26 nov vanaf 20.00 uur. De  zaal is open vanaf 19.30 uur.
Entree € 5,00, kaarten te krijgen via onderstaande knop, de receptie van Kulturhus Borne en 's avonds aan de kassa. 

Kaarten reserveren
meer uit agenda
Borne doet poezie -  november