29
okt

Borne doet poŽzie - oktober

PoŽzie voor en door iedereen


Na de succesvol verlopen poëzieavonden van het afgelopen seizoen staan er weer vijf nieuwe avondenop de planning. Jaap Besteman en Willem van door willen het publiek en geintresseerden de kans geven om niet allen te komen luisteren naar de poëzie maar ook om zelf voor te dragen. 
De eerste avond zal plaatsvinden in de vernieuwde bovenzaal van de Bibliotheek. Bovendien krijgt het programma een iets andere opzet, waarbij gezocht wordt naar manieren om het publiek meer bij de poëzie te betrekken. En natuurlijk zullen ook dit seizoen verrassende jonge dichters van zich laten horen.

Op het programma van deze avond staan:

Rodaan Ali Galidi
Actueel en dringend is de bijdrage van Rodaan, dichter en schrijver van Iraakse afkomst. Hij studeerde in Irak af als bouwkundig ingenieur Na zijn studie vluchtte hij uit Irak en kwam in 1998 in Nederland terecht, waar hij asiel aanvroeg. In zijn meest bekende bundel, “De fiets, de vrouw en de liefde” worden zijn ervaringen als Irakees opvallend helder in poëzie beschreven, vaak humoristisch dan weer tragisch.

Cees Brekelmans
Cees leest deze avond liedjes van verlangen. Teksten over verlangen geschrijven door verschillende auteurs.

Johanneke Ter Steege
Ze is geboren in 1990 te Enschede en is tijdens het afgelopen poëziefestival ‘Het Tuinfeest’ benoemd als nieuwe stadsdichter van de stad Deventer. Ze viel meteen op met haar gedichten en spontaniteit.

Dit multitalent houdt zich met verschillende disciplines bezig, muziek, fotografie en de poëzie. Maar ze wil vooral, “de mensen inspireren en hen de details laten zien van de wereld om ons heen, zodat ze zich opnieuw kunnen verbazen over het gewone.”


Vincent Kuipers
Bij elke Borne doet poezie avond is muziek een belangrijk onderdeel. Vanavond zal Vincent samen met zijn dochters zorgen voor de muzikale ambiance.

Wederom is de organisatie van de avond in handen van Jaap Besteman en Willem van Dooren. 
Op deze avond wordt de actie “schrijf een gedicht voor de week van de poëzie” aangekondigd. In de maand januari wordt van 28 jan tot 3 febr 2016 de week van de poëzie gehouden. Jaap en Willem dagen u graag uit om zelf aan het dichten te slaan.

Schrijf uw gedicht en lever het voor 11 jan 2016 in bi:j info@bibliotheekborne.nl of geef het af bij de balie van de bibliotheek Borne.  Alle ingezonden gedichten worden gebundeld. Op de poezieavond van 28 januari wordt de bundel gepresenteerd en uitgedeeld in het Kulturhus Borne. 

 

Aanvang: 20.00 uur
Entree: €5,00
Locatie: bovenzaal bibliotheek Borne

Kaarten reserveren
meer uit agenda
Borne doet poŽzie - oktober