20
nov

Borne doet poŽzie

Een avond vol tekst en poŽzie


Vanaf woensdag 20 november is er elke maand een poëzieavond op de bovenetage van de bibliotheek van Kulturhus Borne. De bibliotheek heeft het initiatief genomen om samen met kunstenaar Jaap Besteman en Wim van Dooren 6 poëzieavonden te organiseren.Dat gedichten, teksten en poëzie niet saai hoeven te zijn kunt u op deze avond ondervinden. Met medewerking van zowel regionaal als landelijk talent wordt  "Borne doet Poezie" een feest van woorden en gedachten.

Het programma van de poëzieavonden kent terugkerende elementen: een landelijk bekende dichter, een regionale dichter, en een plaatselijk dichter. Oud-burgemeester Cees Brekelmans, die vroeger elke raadsvergadering opende met een gedicht, zal “de bundel van de maand” bespreken. U kunt deze avond onder andere genieten van:  Ellen Deckwitz. Geboren en getogen Bornse die haar strepen verdient heeft bij: "De Wereld Draait Door, Lowlands, de Museumnacht, Nacht van de Poezie". Daarnaast schrijft Deckwitz regematig over voetbal, geen gekke combinatie. Heleen Bosma is de 3e dichter(es) van Overijssel. Heleen blogt, facebooked en twittert in poezievorm. Zij is dichteres van Deventer geweest en is nu ONZE provinciaalse dichteres. Heel dicht bij huis is onze dorpsdichter Gerrit Rensink gevonden. Gerrit is Keurslager en Woordkunstenaar. 

Frank Droste & Bert Reerink zorgen deze avond voor de  muzikale inhoud.  

Aanvang: 20.00 uur
Entree: € 5,00 (tickets zijn te verkrijgen via de receptie van Kulturhus Borne. T: 074-2657200 of per mail via: receptie@kulturhusborne.nl

 

meer uit agenda
Borne doet poŽzie