21
mei

Borns Autisme Soos - BAS

Voor kids 10-16 jaar met een vorm van autisme


Donderdag 21 mei vindt van 19.00-21.00 uur de allereerste BAS plaats: Borns Autisme Soos. De doelgroep van BAS bestaat uit jongeren met een vorm van autisme van 10-16  jaar. Het maken van contact en het aangaan en onderhouden van vriendschap is moeilijk voor deze jongeren. Door dit initiatief wordt het mogelijk gemaakt om onder begeleiding contact te hebben met andere leeftijdsgenoten. Het feit dat iedereen om je heen een vorm van autisme heeft maakt het gemakkelijker om ‘jezelf’ te kunnen zijn.


“Wij willen dat de jongeren op een laagdrempelige manier in een vrije, ongedwongen setting met elkaar kennis kunnen maken, lol hebben zoals elke jongere dat wil en doet, maar dan met een beetje hulp van ons. De begeleiding bestaat uit ervaringsdeskundigen”, aldus de Bornse initiatiefnemers Esther Moddejonge en Karin Bourgonje.

BAS vindt plaats in het Jongeren/Activiteitencentrum van Kulturhus Borne. Daar zijn de BAS-bezoekers van alle gemakken voorzien: met bijvoorbeeld WII, tafeltennis en mogelijkheden voor films en computergames. Je mag zelf ook een spel mee nemen. Als je geen spelletjes wil spelen is er natuurlijk altijd ruimte om gezellig bij te kletsen en een drankje te drinken.

De entree is vrij. Wel wordt een kleine bijdrage gevraagd voor de consumpties. Aanmelden voor deze avond kan nu alvast via het mailadres: es.moddejonge@gmail.com of abourgonje@home.nl onder vermelding van BAS. Geef daarin ook aan wie er komt met naam, leeftijd en eventuele bijzonderheden.

De overige data nog voor de vakantie voor BAS  zijn:
4 Juni 19:00 - 21:00
18 Juni 19:00 - 21:00
02 Juli 19:00 - 21:00


 

 

meer uit agenda
Borns Autisme Soos - BAS