21
jul

Borns Autisme Soos - BAS - 21 juli

Voor kids 10-16 jaar met een vorm van autisme


De doelgroep van BAS bestaat uit jongeren met een vorm van autisme van 10-16 jaar. Het maken van contact en het aangaan en onderhouden van vriendschap is moeilijk voor deze jongeren. Door dit initiatief wordt het mogelijk gemaakt om onder begeleiding contact te hebben met andere leeftijdsgenoten. Het feit dat iedereen om je heen een vorm van autisme heeft maakt het gemakkelijker om ‘jezelf’ te kunnen zijn.


“Wij willen dat de jongeren op een laagdrempelige manier in een vrije, ongedwongen setting met elkaar kennis kunnen maken, lol hebben zoals elke jongere dat wil en doet, maar dan met een beetje hulp van ons. De begeleiding bestaat uit ervaringsdeskundigen. ​Voor jongeren van 10 – 16 jaar met een vorm van autisme wordt er in Borne weinig georganiseerd. Doordat ze naar scholen gaan buiten Borne missen ze vaak de nodige sociale contacten in hun eigen omgeving. Ze hebben deze behoefte wel, net als iedereen. Daardoor ontstond het idee van een soos. Wij hopen voor deze jongeren meer contactmogelijkheden te creëren in Borne en een ontmoetingsplek waar ze naar uit kunnen kijken”, aldus de Bornse initiatiefnemers Esther Moddejonge en Karin Bourgonje.

BAS vindt tweewekelijks op de donderdagavond van 19.00-21.00 uur plaats in het Jongeren/Activiteitencentrum van Kulturhus Borne.
Daar zijn de BAS-bezoekers van alle gemakken voorzien: met bijvoorbeeld WII, tafeltennis en mogelijkheden voor films en computergames. Je mag zelf ook een spel mee nemen. Als je geen spelletjes wil spelen is er natuurlijk altijd ruimte om gezellig bij te kletsen en een drankje te drinken.

meer uit agenda
Borns Autisme Soos - BAS -  21 juli