1
okt

Bornse Golden Oldies

Live in concert


Zingende senioren ‘Golden Oldies’ zetten Kulturhus Borne op stelten!

Een bijzonder gelegenheidskoor met meer dan duizend jaar zangervaring betreedt dinsdagmiddag 1 oktober het toneel van Kulturhus Borne. Cliënten van locatie Het Dijkhuis van TriviumMeulenbeltZorg (TMZ), bewoners van omliggende zorgcomplexen en een aantal vrijwilligers vormen deze middag de ‘Golden Oldies’. Het 40-koppige koor verzorgt een optreden voor familie, vrienden en andere geïnteresseerden. Met het optreden wordt stilgestaan bij de Internationale Dag van de Ouderen. Daarnaast is het een ‘voorproefje’ van de samenwerking tussen de partijen tijdens de Week van de Familieparticipatie in februari 2014.

Het leggen van verbindingen en aandacht voor muziek en cultuur zijn voor TMZ belangrijke uitgangspunten. De samenwerking met het Kulturhus Borne sluit hier op een hele mooie manier op aan. Het optreden van de Golden Oldies is een unieke manier om familie en andere betrokkenen bij de organisaties te betrekken.

De Golden Oldies is een 40-koppig gelegenheidskoor bestaande uit cliënten van locatie Het Dijkhuis van TMZ, bewoners van omliggende zorgcomplexen en een aantal vrijwilligers. De afgelopen periode is er – onder begeleiding van medewerkers van de dagvoorziening van TMZ - fanatiek geoefend op het gevarieerde repertoire van meezingers uit vroegere tijden. De Golden Oldies betreden dinsdag 1 oktober tussen 14.00 uur en 16.00 uur het podium van Het Kulturhus Borne. Vrienden, familie en andere geïnteresseerden hebben een uitnodiging gekregen om dit bijzondere optreden bij te wonen. Tijdens het optreden krijgen de Golden Oldies muzikale ondersteuning van een band die bestaat uit docenten van de muziekschool van Kulturhus Borne. De Stichting Vrienden van Het Dijkhuis levert een bijdrage in de vorm van een hapje en een drankje.

TriviumMeulenbeltZorg
Binnen TriviumMeulenbeltZorg (TMZ) zetten ruim 2100 medewerkers en 1100 vrijwilligers zich dagelijks in om ouderen en chronisch zieken goede en persoonlijke zorg te bieden. In haar moderne en duurzame woonzorgcomplexen en bij mensen thuis biedt TMZ onder andere verpleging, verzorging, begeleiding, personenalarmering en huishoudelijke zorg. TMZ is actief in de gemeenten Almelo, Borne, Enschede, Hengelo, Tubbergen en Twenterand. De relatie tussen cliënten, medewerkers en andere betrokkenen staat centraal. Samen maken wij de zorg persoonlijk. Meer informatie is te vinden op www.triviummeulenbeltzorg.nl

Kulturhus Borne
Kulturhus ‘De Bijenkorf’ Borne is alweer bijna 10 jaar het kloppende hart binnen de sociale, culturele en maatschappelijke structuur van Borne. Mede dankzij de innovatieve mix van samenwerkende organisaties, burgers en bedrijven. Met een continue, prikkelende en maatschappelijk geëngageerde programmering. Kulturhus Borne houdt fris, fier en fruitig de deuren wagenwijd open voor iedereen. Door middel van duurzaam samenwerken, noaberschap en innovatie levert het Kulturhus samen met de gemeenschap een positieve bijdrage aan een duurzame leefomgeving. Het gevoel van vroeger, met de kracht van nu!

meer uit agenda
Bornse Golden Oldies