mrt

Bouw je eigen Biotech Lab!

Interactieve lezing door Roland van Dierendonck

Duik ook in de ontwikkelingen en innovaties op het gebied van biotechnologie en levende materialen! Donderdag 7 maart in de bibliotheek van Borne.

Bioloog en creatief onderzoeker Roland van Dierendonck werkt in verschillende samenwerkingsverbanden aan projecten op het grensvlak van kunst, wetenschap, technologie en educatie. Hij leidt tevens de ‘’BioHack Academy’’. Daar leer je bijv. eigen brandstof, voedsel, vezels, medicijnen, geurstoffen, schimmels en andere interessante biotech te maken.

Donderdag 7 maart komt Roland naar Borne voor een interactieve lezing in de bibliotheek.

Veel domeinen in ons leven – zoals gezondheidszorg, voedsel en materialen – zijn afhankelijk van biotechnologische productieprocessen. Nu het ‘maken’ met biologie binnen ieders bereik komt, kunnen we eigen biomaterialen verbouwen en kennis en ervaring opdoen om kritisch naar deze ontwikkelingen te kijken. Een belangrijke barrière om in de biotechnologie terecht te komen is dat laboratoriumapparatuur en protocollen onbetaalbaar of ontoegankelijk zijn. Maar wat als we onze eigen laboratoriumapparatuur zouden kunnen ontwerpen, bouwen, gebruiken en delen….

Leer meer met Roland! Dit interactieve evenement bestaat uit een lezing (30 min.) en een hands-on onderdeel (1-1,5 uur). Omdat er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is, is aanmelden verplicht. De voertaal tijdens de lezing is weliswaar Engels, maar Roland spreekt ook gewoon Nederlands. Deelname: gratis. Er is nog plek voor maximaal 11 deelnemers.

Tijd: 19:30 uur (19:00 uur inloop)
Aanmelden via: info@bibliotheekborne.nl
Op de 1e etage van de bibliotheek

Deze avond is onderdeel van een reeks van Bioartdesignhacking events waarmee Tetem en Maker Festival Twente, samen met curator Agnieszka Anna Wołodźko de volgende vraag onderzoeken: Waarom spelen we met het leven? In deze reeks duiken we in de ontwikkelingen en innovaties op het gebied van biotechnologie en levende materialen in aanloop naar de tentoonstelling Xenobodies in Mutation, van 29 aug. t/m 17 nov. 2019 te zien in Tetem, Enschede.

Bouw je eigen Biotech Lab!