5
mrt

Boven is het stil - Thema maand Filmhuis Borne

Is de film beter dan het boek?


Deze maand besteden we op veler verzoek aandacht aan een aantal boekverfilmingen. Na afloop van de voorstellingen willen we graag met u napraten en in discussie gaan over de vraag: ‘Is deze film beter dan het boek of toch niet?’ De themamaand wordt feestelijk geopend en de hele maand zijn er extra activiteiten, dus houd de website in de gaten

Boven is het stil
Helmer, een vrijgezelle boer van middelbare leeftijd, leidt een geïsoleerd leven met zijn oude en gebrekkige vader. De dagelijkse komst van melkrijder Johan, een robuuste man van Helmers leeftijd, is een lichtpuntje in zijn bestaan. Op een dag besluit Helmer het woonhuis op te gaan knappen. Hij bestelt een modern tweepersoonsbed en verhuist zijn vader naar boven. Als er dan ook nog een jonge knecht op de boerderij komt werken, lijkt Helmers leven voorgoed te gaan veranderen. Boven is het stil is de verfilming van de gelijknamige bestseller van Gerbrand Bakker. De roman won vele nationale en internationale prijzen. Het boek is in meer dan twintig landen vertaald.

 

De verfilming van het boek Boven is het stil van schrijver Gerbrand Bakker heeft een prijs gewonnen op het Filmfestival van Chicago. De jury beloonde het drama van regisseur Nanouk Leopold met de Silver Q Hugo Award, de tweede prijs voor beste homofilm in de selectie van het festival. Boven is het stil wordt geprezen omdat in de film het duidelijk homoseksuele verhaal over verlangen, frustratie en onafhankelijkheid voor een groot publiek te begrijpen is.Daarnaast heeft de film prijzen gewonnen op festivals in Italië en Los Angeles.

Regie: Nanouk Leopold
Aanvang: 20.15 uur
Entree: €8,00 (€5,00 voor vrienden van Filmhuis Borne) 

meer uit agenda
Boven is het stil - Thema maand Filmhuis Borne