Home  /  Agenda  /  Archief  /  Breinweg
21
t/m 21 sep

Breinweg

Zat Gehad! Campagne middelengebruik jongeren


Jongerenwerk van Kulturhus Borne heeft diverse acties op stapel staan in het kader van een bewustwordingscampagne rondom middelengebruik van jongeren. De campagne wordt afgesloten met het hilarische en indringende familiedrama ''Zuipkeet'' op 29 oktober. De campagne is mede mogelijk gemaakt door Gemeente Borne.

Vrijdag 21 september: BREINWEG & JUNKFOOD
17:00- 21:00 uur

Voordat we het vette spel BREINWEG gaan spelen,  is er een kook activiteit met de toepasselijke naam JUNKFOOD, we gaan samen een vette hap bakken, maar dan een verantwoorde vette hap, namelijk hamburgers.

BREINWEG is een leuk bordspel voor jeugd over alcohol en andere thema's zoals roken, computeren en drugs. Het kan met 5 personen worden gespeeld. Je volgt de route langs o.a. je vriendenclub, de computerkamer en het sportveld en krijgt allerlei vragen over alcohol, roken en afhankelijkheid. Ook je mening is belangrijk; aan de hand van stellingen raak je met elkaar aan de praat. Het is een spel waarbij je wilt winnen. Maar als je bijna bij de finish bent, kan je zomaar, via de afkickkliniek, teruggestuurd worden naar start. Breinweg is een spel vol verrassingen, waarbij jongeren op een leuke manier leren over alcohol en afhankelijkheid. De variant voor ouders is erg geschikt voor ouderavonden over alcohol. We spelen het spel samen met een deskundige van Tactus.

 

Meer informatie: Lex Harmeling , tel: 074 265 72 00

meer uit agenda
Breinweg