Home  /  Agenda  /  Archief  /  Capote
12
feb

Capote

Eerbetoon aan Philip Seymour Hoffman!


Filmhuis Borne past het programma voor woensdag 12 februari aan

Woensdag 12 februari draait Filmhuis Borne de film Capote in plaats van de documentaire Over Canto. 
Zondag 2 februari overleed Philip Seymour Hoffman op de leeftijd van 46 jaar. Hij wordt alom geprezen als een van de allerbeste acteurs van onze tijd. Zijn dood is dan ook een groot verlies voor de film. Philip Seymour Hoffman won in 2006 de Oscar voor beste acteur voor zijn hoofdrol in de film Capote. Voor die rol won hij ook verschillende andere prijzen, waaronder een Golden Globe en een Bafta.  Filmhuis Borne heeft daarom gemeend haar programmering voor woensdag 12 februari aan te moeten passen om iedereen in de gelegenheid te stellen (opnieuw) kennis te maken met Capote, een van zijn beste films.

In de biografische film Capote, die verscheen in 2005, speelde Hoffman de schrijver Truman Capote. Het verhaal gaat over de reis van Capote in 1959 naar Kansas, waar hij voor een boek op zoek ging naar het verhaal achter de moord op een familie. Capote raakte daar bevriend met een van de moordenaars, wat het voor hem heel moeilijk maakte het boek te voltooien. Uiteindelijk verscheen het boek, In Cold Blood, in 1966.

Capote is een eersteklas portret van schrijver Truman Capote tijdens het schrijven van zijn bestseller 'In cold blood'. Philip Seymour Hoffman geeft overtuigend gestalte aan de excentrieke schrijver.
Capote, Regie Bennett Mille, Amerika 2005, 114 minuten

De documentaire Over Canto wordt in een later stadium opnieuw in ons programma opgenomen.

Aanvang: 20.15 uur
Entree: €8,00 (€5,00 voor vrienden van Filmhuis Borne)

meer uit agenda
Capote