18
sep

Concert voor De Zonnebloem

Euregio Brassband, Volle Wille, Borns Kleinkoor en Bornse Harmonie


Tijdens de Bornse Slingerbeurs in november 2015 is er een fantastische deal tot stand gekomen: maar liefst 4 muzikale verenigingen organiseren speciaal voor genodigden van Stichting De Zonnebloem Borne een topconcert!

Dit concert is in onze theaterzaal van 14.00-16.30 uur, terwijl buiten het Kulturhus onze jaarlijkse Kultur - en Kookmarkt plaats vindt. Dit jaar staat het evenement geheel in teken van Noaberschap. Zo'n mooi concert voor gasten van De Zonnebloem is Noaberschap ten voeten uit!

Bornse Harmonie

De Bornse Harmonie is opgebouwd uit 3 harmonieorkesten en een slagwerkgroep. De vereniging maakt de laatste jaren een sterke groei door met veel aanwinst van jeugdigen maar ook volwassenen. De Bornse Harmonie neemt een belangrijke plaats in in het muzikaal-culturele leven binnen de gemeenschap. Onze muziekvereniging zorgt geregeld voor de muzikale omlijsting van plaatselijke evenementen en feestdagen, zoals Sinterklaas, Palmpasen, Carnaval en Koningsdag. Ook verzorgt zij optredens in het Kulturhus van Borne en op het Dorsetplein. Daarnaast is de harmonie bij landelijke muziekconcoursen vaak van de partij.

 

Borns Kleinkoor

Samen muziek maken, samen zingen in een prettige sfeer en zo goed mogelijk presteren onder leiding van dirigent Barend Slettenaar zijn de belangrijkste doelstellingen van het Borns Kleinkoor. In de loop van een rijke historie heeft het Borns Kleinkoor, opgericht in 1941, bijzondere optredens verzorgd in binnen- en buitenland.

Het repertoire dat in de loop van de jaren is opgebouwd is zeer gevarieerd. Het koor beschikt over verschillende Latijnse missen, over Russisch–Byzantijnse muziek, over barbershop songs en gospels, maar ook muziek van bekende componisten als Mozart, Haydn en Schubert staan regelmatig op het programma. Naast het jaarlijkse kerstconcert in de Oude Kerk te Borne, zingen we ook vaak op uitnodiging van anderen. Momenteel worden ook liederen uit musicals en films ten gehore gebracht.

Het Borns Kleinkoor telt ongeveer 24 zangers, netjes verdeeld over de vier mannenstemmen. Klein en krachtig. In 2015 vierde het koor haar 75-jarig jubileum. Plezier én kwaliteit, dat zijn de pijlers van het Borns Kleinkoor. Deze kwaliteit willen ze ook graag laten zien en horen bij het concert voor de gasten van de Zonnebloem op 18 september a.s.
 

Völle Wille

Ooit begonnen als een dames smartlappenkoor en bestaat inmiddels alweer 11 jaar. De repetities vinden plaats in een gezellige en ontspannen sfeer, er wordt hard gewerkt aan het repertoire onder leiding van een bevlogen dirigente. Begonnen met oude smartlappen maar inmiddels overgegaan naar nieuwe smartlappen, songfestival-alsmede luister- en levensliedjes. Opgetreden bij festivals, zorginstellingen en aanwezig bij diverse evenementen in ons dorp.

Ook verzorgt het koor elk jaar in februari, belangeloos, een koffieconcert voor onze ouderen in Zorgcentrum het Dijkhuis. De dames verheugen zich erop om ook het concert voor de Zonnebloem op te mogen luisteren met hun zang.

 

Euregio Brassband

De Euregio Brassband is de enige brassband in Twente en wijde omtrek; brassband David in Zwolle is pas de eerste Overijsselse buurman. De Euregio Brassband streeft een ontwikkeling na die het mogelijk maakt om ook vanuit Twente op goed niveau mee te doen in het nationale brassband-circuit. De band repeteert wekelijks op dinsdagavond en staan onder de bezielende leiding van Ronny Buurink.

Een brassband heeft bij een volledige bezetting 28 muzikanten; allemaal koperblazers en slagwerkers. In een brassband wordt de melodie vertegenwoordigd door cornetten, anders dan bijvoorbeeld klarinetten in een harmonieorkest, of bugels in een fanfare. Het repertoire van de Euregio Brassband is zeer uiteenlopend, van grote brassbandwerken, filmmuziek, koralen, marsen tot populaire werken en alles wat daartussenin valt.

Volgend jaar bestaat de Euregio Brassband 65 jaar. Op zaterdag 10 juni 2017 zullen we dit vieren met een groots jubileumconcert in en voor Borne!

 

meer uit agenda
Concert voor De Zonnebloem