9
t/m 10 feb

Concerten Euregio Winter Orkest (EWO)


Vier leerlingen van Muziekschool Borne spelen zaterdag 9 en zondag 10 februari mee in de afsluitende concerten van het Euregio Winter Orkest (EWO). Het strijkersorkest bestaat uit ongeveer 30 leerlingen in de leeftijd van 6 - 14 jaar uit de hele regio en repeteert in de maanden november tot en met februari twee tot drie keer per maand op de vrijdagmiddag of een enkele zondag. Daarnaast is er eind januari een echt studieweekend in Duitsland.

Het orkest staat onder de bezielende leiding van Mechteld. De viooldocenten Manuela, Louis Lindeboom en Jan Dam ondersteunen de spelers tijdens de repetities en concerten. In het verleden hebben EWO-ensembles verschillende keren deelgenomen aan het jaarlijkse Jeugd muziek Concours Oost, waarbij ze vaak in de prijzen vielen.

Het repertoire is veelzijdig en omvat muziek uit de barok, klassieke tijd, romantiek en filmmuziek. De concerten vinden plaats op:
zaterdag 9 Februari 15.30u in de Ontmoetingskerk aan de Varviksingel 139 in Enschede en op
zondag 10 Februari 15.30u in de Zwanenhof Retraitehuisweg 6 te Zenderen.

Beide concerten duren een uur. De toegang is vrij. Wel wordt er een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Het Euregio Winter Orkest ( EWO ) is achttien jaar geleden opgericht door twee enthousiaste strijkersdocenten uit Enschede Mechteld Lindeboom ( celliste ) en Manuela Tannemaat ( violiste ). Sedert 2015 heeft viooldocent Jan Dam uit Haaksbergen zich ook aangesloten bij de organisatie.

Mochten er kinderen zijn, die een instrument spelen en graag zouden willen meespelen in EWO dan kunnen ze zich aanmelden bij het EWO-team of via eworkest@outlook.com.

meer uit agenda
Concerten Euregio Winter Orkest (EWO)