22
mrt

Cursus ''Zorg voor mantelzorg''

Buurtzorg Borne organiseert


Buurtzorg Borne organiseert speciaal in het kader van ZorgSAMENmaart 2016 de cursus ''Zorg voor mantelzorg''. De cursus is voor mantelzorgers in de gemeente Borne, maar mensen die nog geen zorg verlenen en belangstelling hebben zijn ook welkom.

Team Buurtzorg Borne organiseert een cursus van drie bijeenkomsten, waarin ook andere professionals uit de eerstelijns en informele zorg betrokken zijn. Samen met een medewerker van fysiotherapie 't Dijkhuis, ergotherapie 't Dijkhuis en het Steunpunt Mantelzorg Borne worden de avonden ingevuld.

Mantelzorgers kunnen in de bijeenkomsten adviezen en informatie krijgen om het mantelzorgen wat te verlichten. Deze bijeenkomsten zijn vooral praktisch gericht en hebben als doel een bijdrage te leveren in het versterken van de zelfredzaamheid van de mantelzorger en het voorkomen van overbelasting.

Naast informatie over de mogelijkheden van ondersteuning is er ruimte voor instructie met de gelegenheid om te oefenen. De hulpmiddelen leveranciers de firma Welzorg en Meyra hebben hiervoor materiaal ter beschikking gesteld. Verder zal er voorlichtingsmateriaal aanwezig zijn en gelegenheid tot het uitwisselen van ervaringen.

De inhoud van de avonden zal divers zijn, de wijkverpleging vertelt over aandachtspunten bij de verzorging van een kwetsbaar persoon zoals o.a. de dagelijkse verzorging, incontinentie en bedrust complicaties. De fysio en ergotherapeuten gaan tiltechnieken en het gebruik van hulpmiddelen demonstreren en het SMB zal vertellen hoe je goed voor jezelf kan blijven zorgen als je voor iemand anders zorgt.

De cursus is gratis toegankelijk, maar men moet zich wel hiervoor opgeven omdat de organisatie de grootte van de groep wil beperken tot max. 15 pers.

 

Details
Locatie: de cursus vindt plaats in het kantoor van Buurtzorg Borne, Grotestraat 23, 7622 GA Borne (voormalige pastorie Theresiakerk)
Data: 8-15 en 22 maart
Tijd: 19.00-22.00 uur
Bijdrage: gratis
Opgave: met opgave vooraf via Buurtzorg Borne, T: 06 23499588 of borne@buurtzorgnederland.com​

meer uit agenda
Cursus ''Zorg voor mantelzorg''