2
feb

Cursus de Kracht van Herinneringen


Gezellige bijeenkomsten voor mensen met vergeetachtigheid en beginnende dementie samen met hun mantelzorgers

Samen iets ondernemen en elkaar (weer) beter leren begrijpen. Mantelzorgers van mensen met dementie geven aan hier behoefte aan te hebben. Steunpunt Mantelzorg en Wijkracht-Welzijn Ouderen organiseren in Borne een serie bijeenkomsten onder de naam: "De Kracht van Herinneringen", voor mensen met (beginnende) dementie / vergeetachtigheid en mantelzorgers samen.

 

Dementie is heel ingrijpend, voor de persoon met dementie zelf, maar ook voor zijn omgeving. De bijeenkomsten beginnen met een gezamenlijk uur voor de mensen met dementie en de mantelzorgers. In dat uur wordt een bekend thema uitgewerkt en worden herinneringen opgehaald. Onderwerpen kunnen zijn: eten, huishouden, vakantie, huwelijk, feestdagen enzovoort.

 

Het is geweldig om te zien hoeveel gespreksstof dit oplevert en hoeveel de deelnemers zich kunnen herinneren door dingen te zien, te proeven, te ruiken of aan te raken. Ogen gaan sprankelen; hele verhalen komen boven! We laten op deze manier zien hoe je het beste contact kunt maken en samen een fijne ervaring kunt hebben. Daarna splitst de groep zich: de mensen met dementie gaan met opgeleide zorgvrijwilligers lunchen en de mantelzorgers kunnen informatie en tips delen en verhalen uitwisselen met hun lotgenoten.

 

De eerste bijeenkomst is op vrijdag 2 februari van 11.00 – 13.00 uur in het RodeKruis gebouw aan het Brugstraatje 1.

Daarna bent u om de twee weken van harte welkom om deel te nemen (16 februari, 2 maart, 16 maart, 30 maart en 13 april). De bijeenkomsten zijn voor mensen met beginnende dementie samen met de partner, zoon of dochter of andere mantelzorger. Voor aanvang van de cursus nemen wij dan contact met u op.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Nelleke ten Pas, M: 06 – 38594536 of Joke Boevink, M: 06 – 34343688.

meer uit agenda
Cursus de Kracht van Herinneringen