8
sep

Cursus realistisch schilderen - start

Door kunstschilder Gerd Renshof


Vanaf donderdag 8 september 2016 start in Borne in het Kulturhus een cursus realistisch schilderen. De lessen worden 's avonds gegeven, iedere twee weken. De cursus wordt verzorgt door Academie Renshof, een landelijk bekende particuliere academie met vestigingen in Nijmegen, Utrecht, Zwolle, Amsterdam en Zaandam.

Academie Renshof is een schilderschool die zich richt op het ambacht, met als specialisatie de technieken uit de 17e eeuw. Er wordt les gegeven in alle aspecten van het schildersambacht: perspectief, anatomie, compositie, kleurenleer en materiaalkennis.

Er wordt veel geschilderd naar de waarneming. Onderwerpen zoals stillevens, portretten, model, dieren, landschappen en bloemen komen aan de orde. De lessen zijn voor iedereen geschikt, voor beginners maar ook voor mensen die hun kennis willen vergroten. Het lesprogramma is zo opgezet dat iedere cursist grote stappen maakt in ontwikkeling, met name door de individuele begeleiding. Realistisch schilderen is een ambacht dat iedereen kan leren.

Academie Renshof is opgericht door Gerd Renshof, een kunstenaar die zich sinds 1980 heeft bezig gehouden met de technieken van de oude meesters. Hij heeft veel geëxposeerd in binnen en buitenland, en is vooral bekend van zijn schilderijen met oude boeken waarvan ansichten wereldwijd te koop zijn.

Meer informatie en opgave via: renshof.art@hetnet.nl​

www.academie-renshof.nl
www.gerdrenshof.com

meer uit agenda
Cursus realistisch schilderen - start