Home  /  Agenda  /  Archief  /  Dans la maison
15
jan

Dans la maison

Een uiterst spannende film over obsessie en verlangen.


Germain is leraar Frans op een middelbare school. Hij raakt ontmoedigd door het ingeleverde huiswerk van zijn leerlingen tot hij het korte verhaal In het huis leest. In het opstel dringt een 16-jarige jongen binnen in de woning en familie van een klasgenoot. De schrijver van het verhaal is Claude, een onopvallende jongen op de achterste rij van de klas.

Hij blijkt een scherp gevoel voor observatie te hebben, vermengd met voyeuristische neigingen. Germain leest het opstel vol enthousiasme voor aan zijn vrouw en besluit Claude aan te moedigen verder te schrijven aan het verhaal. De enige manier voor Claude om dat te doen is door binnen te dringen in het huis van zijn klasgenoot. Waarom is hij zo geobsedeerd door het huis? Wat heeft hij daar te zoeken? En wat gebeurt er met zijn fascinatie voor de sensuele moeder van zijn klasgenoot?

Germain raakt steeds meer gebiologeerd door het verhaal, maar de inbreuk op de privacy leidt tot een serie van oncontroleerbare gebeurtenissen. Germain en zijn vrouw raken verzeild in een subtiel spel waarin realiteit en fictie met elkaar aan de haal lijken te gaan.

Regie: François Ozon
Aanvang: 20.15 uur
Entree: €8,00 (€5,00 voor vrienden van Filmhuis Borne)

 

meer uit agenda
Dans la maison