Home  /  Agenda  /  Archief  /  De CRDL
31
mrt

De CRDL

2x gratis workshop - zorgSAMEN Festival


Vrijdag 31 maart is het zover: van 14.00-20.00 uur vindt het allereerste groot Borns zorgSAMEN Festival plaats. De belangstelling om hieraan deel te nemen is overweldigend gebleken, fantastisch! Met maar liefst 44 informatiestands, 14 gratis workshops, 9 gratis lezingen/presentaties, diverse belevings-tenten, gratis health-checks, diverse mobiele pop-up acts en optredens, én een heerlijk foodplein hopen de organisatie en alle deelnemers u te informeren, te entertainen en te verrassen! Het festival vindt plaats in 't Dijkhuis en Kulturhus Borne, en in het mooie parkje daartussen.

WORKSHOP: De CRDL, een interactief zorginstrument
Door: Yvonne Groeneveld
www.yvori.nl

Locatie: Kulturhus Borne, in kantoor SIZ, op de begane grond

Deze workshop vindt 2x plaats om:

  • 14.30-15.30 uur
  • 16.00-17.00 uur


Doelgroep: volwassenen. Voor de professionals die werken met mensen met dementie, mensen met een autisme en met mensen met een verstandelijke beperking, natuurlijk zijn ook de mantelzorgers, vrijwilligers en geïnteresseerden in dit zorginstrument van harte welkom

Er is plek voor maximaal 8 personen.

Deelnemen aan de workshop
Deze workshop wordt u gratis aangeboden. Zowel bij het Dijkhuis als bij Kulturhus Borne is er een (duidelijk aangegeven) punt waar op de dag zelf gratis toegangskaarten voor alle workshops en lezingen verkrijgbaar zijn. Onder het motto van op=op en vol=vol.

Kom naar de workshop over de CRDL!
De CRDL is een interactief zorginstrument dat aanraking tussen mensen vertaalt in geluid. Het maakt hierdoor nieuw contact mogelijk voor mensen die moeite hebben met communicatie en sociale interactie - zoals mensen die lijden aan dementie, autisme of een verstandelijke beperking - en hun omgeving.

De CRDL is een houten object in de vorm van een ellipsoïde dat zowel op tafel als comfortabel op schoot geplaatst kan worden. Het nodigt intuïtief uit om aangeraakt te worden door het verfijnde en speelse ontwerp.

Wil jij weten wat de CRDL is kom dan naar de workshop CRDL, waarbij u de gelegenheid krijgt tot vragen stellen en het opdoen van eigen ervaringen met de CRDL.

“Het lijkt of mensen als het ware ontwaken. Ze kijken op, soms lopen er tranen over hun wangen. Het is zo bijzonder om te zien wat het effect op onze bewoners is. Voor familie betekent het een nieuwe manier van contact, want door dementie verliezen zij vaak het vertrouwde contact dat ze hadden. Nu al lijkt de CRDL van grote meerwaarde voor het leven van de bewoners, maar zeker ook voor familie en zorgpersoneel.” 

meer uit agenda
De CRDL