22
sep

De Confrontatie 2 - Jeugdfilm

Week tegen pesten


Het is zijn tweede bioscoopfilm en die draait om pesten, want zelf is de 24 jarige Assenaar Brian op de Dijk ook flink gepest. Hij ziet de film dan ook als statement, richting de pestkoppen. "Ze zeiden dat ik mijn droom en passie nooit zou kunnen waarmaken. Maar het tegendeel is waar."

Brian op de Dijk runt in Assen het mediabedrijf VIPS TV. Hij maakt bedrijfsfilms, en vooral reportages, vlogs, videoclips en fotoshoots met BN'ers, oftewel Bekende Nederlanders.

Twee jaar geleden maakte hij zijn eerste bioscoopfilm De Confrontatie 1. De film, die uiteindelijk in vijf bioscopen draaide, ging over adoptie en de zoektocht van de hoofdpersoon naar zijn tweelingbroer. Script, regie, productie en montage deed Brian op de Dijk allemaal zelf, toen nog mbo-student aan de media-opleiding van de Friese Poort in Drachten. Inmiddels is de Assenaar afgestudeerd en fulltime bezig met zijn mediabedrijf en draaide hij de afgelopen maanden zijn tweede bioscoopfilm. Ook dit keer schreef hij het script en regelde alles eromheen. Wat anders is dan bij de vorige film, is dat het verhaal dit keer autobiografisch is.

Achttien acteurs spelen erin mee, waaronder soapie Michael de Roos van Goede Tijden Slechte Tijden. De titel is De Confrontatie 2.

Hoofdpersoon Joost Veldhuis zit op de middelbare school zit en wordt daar met pesten geconfronteerd. Voor het script kon de Asser filmmaker putten uit eigen ervaring, want zowel op de basisschool als op de middelbare school was Brian zelf het mikpunt van pesterijen.

Op de Dijk ziet het maken van de film over pesten als een vorm van verwerking, "want pesten laat altijd een stempel achter." Ook vindt hij dat het uitkomen van zijn tweede bioscoopfilm een mooi statement is naar alle criticasters uit zijn jeugd. "Als kind droomde ik er al van om met media bezig te zijn. Het was mijn passie. Maar op school riepen ze dan dat er toch allemaal niks van terecht zou komen, dat ik mijn dromen en ideeën nooit waar zou kunnen maken. Ik heb me daardoor dus niet laten weerhouden. Als je blijft dromen en doorzet en je niet tegen laat houden, kan het dus wel."

Op 16 september jl ging De Confrontatie 2 in premiere in Utrecht. De Drente singersongwriter Faeke ten Caat schreef de titelsong. Vrijdag 22 september wordt de film vertoond in de grote zaal van het Kulturhus.Na afloop van de film is er met 1 of 2 acteurs én de regisseur een nagesprek waarin de kinderen/leerlingen hen vragen kunnen stellen over de film, het verhaal, het maken en pesten.

Aanvang: 19.30 uur
Entree: 3,00

Tickets kopen!
meer uit agenda
De Confrontatie 2 - Jeugdfilm