18
apr

De Kleine Parade

Musical van De Verstrooiers


De Verstrooiers presenteren met veel trots de musical “De Kleine Parade”. Met liedjes als “Loflied op Dora” en “Ken je lache Lieve Heer” is deze musical van de hand van Wim Sonneveld met muziek van Friso Wiegersma een echte klassieker!

Het stuk speelt zich af in de jaren '30 en vertelt het verhaal van het adellijke milieu in die tijd, dat zich op een neerbuigende wijze onderhoudt met het volk uit de lagere klasse. De Kleine Parade beschrijft op humoristische wijze de arrogantie en de bekrompenheid van de hogere kringen en de daarmee gepaard gaande klassenstrijd. De energieke volksscènes en -liedjes zorgen voor een uitvergroting van het contrast tussen de rangen en standen in die tijd. Het artistieke milieu speelt een relativerende rol, die de grenzen tussen beide klassen doet vervagen.

Regisseur Karel Kunne maakte speciaal voor Theatergroep de Verstrooiers een unieke bewerking, met de nadruk op geloofwaardig spel en indrukwekkende zangpartijen. Samen met de professionele muzikale ondersteuning van Hans Barkel, onder andere bekend van SNOR, staat dit garant voor een prachtige avond totaaltheater!

Aanvang: 20.00 uur
Entree: €15,00

meer uit agenda
De Kleine Parade