7
feb

De ZorgSAMEN Markt

Informatief & gezellig


In de 1e week van februari organiseert Kulturhus Borne i.s.m. ‘t Dijkhuis van TriviumMeulenbelt-Zorg (TMZ), Stichting Informele Zorg Twente en Steunpunt Mantelzorg Borne voor de 2e keer een themaweek rondom familieparticipatie: ‘de ZorgSAMEN Week’. En deze tweede editie wordt uitgebreid met uitvoerige aandacht voor GGZ-problematiek.

Deze ZorgSAMEN Week is interessant voor:
- Zorgprofessionals
- Mantelzorgers en vrijwilligers
- Zorgvragers
- Beleidsmakers
- Overige geïnteresseerden

Ter afsluiting van de week organiseren we samen een professionele, gezellige en informatieve ZorgSAMEN markt: op zaterdag 7 februari 2015. De ZorgSAMENmarkt vindt plaats van 13.00-16.00 uur in Kulturhus Borne en staat vol stands met allerhande informatie rondom zorg en welzijn in de gemeente Borne én daarbuiten. Voor zorg –en welzijnorganisaties is dit een uitgelezen kans om hun organisatie nog eens extra te profileren, zichtbaar te maken en de producten onder de aandacht te brengen. Tevens kan er volop kennisgemaakt en genetwerkt worden met collega’s uit het vakgebied.

Entertainment & Workshop:
Tijdens de markt hebben we ook een centraal, intiem podium boordevol mooi vermaak én een buitengewoon interessante workshop! 
Op het podium treden afwisselend op:
- Henk Boogaard: singer songwriter en mantelzorger
- Magda Platenkamp: Kuieri'je
- Marlijne Jans:  singer-songwriter

Magda brengt gedichten, verhaaltjes en liedjes in het dialect, verteld en gezongen vanuit de belevingswereld van de bewoners en bezoekers van 't Dijkhuis. Kuieri'je in je moedertaal geeft een gevoel van herkenning, vertrouwen, nostalgie, relativering en eigenwaarde. In het Twents kun je soms met 3 woorden al duidelijheid verschaffen, waarbij je in het Nederlands wel 20 woorden hebt. Een breed scala van onderwerpen passeert de revue. De verhalen en gedichten worden door Magda samengesteld en voorgedragen vanuit haar verzameling boeken. De afwisseling met nostalgische en eigen geschreven liedjes gezongen door Astrid Vogelzang zorgen voor een gezellige interactie. 

- Firma Zorgbehang speelt scenes over uiteenlopende onderwerpen als autisme, eetstoornissen, zelfbeschadiging, depressiviteit, jeugdzorg, re-integratie, vooroordelen, zelfdoding, bipolaire stoornis en meer.

Corine Leferink verzorgt workshops ''Florence Nightingale Nieuwe Stijl''. Deze workshop is een intiem huiskamerconcert waarin muziek en zang op de voorgrond staan. Hiermee herbeleven en herinneren (dementerende) ouderen waardevolle fragmenten en hoogtepunten uit hun leven. Bovendien genieten zij enorm! Wilt u zelf ervaren hoe het is om via muziek heel direct en persoonlijk contact te maken? Kom dan naar deze workshop(s). Een workshop duurt 15 minuten. Tijden worden nog bekend gemaakt.

Deelnemen?

Als u met uw organisatie wilt deelnemen aan deze markt, dan zorgen wij voor koffie, thee, krentenwegge en een kraam. Zodat u uw organisatie op geheel eigen en ludieke wijze kunt neerzetten. Deelname hiervoor bedraagt slechts €30,- Aanmelden -vóór 17 januari 2015- kan via: events@kulturhusborne.nl

Standhouders tot-nu-toe:
-Aveleijn
-Welzijn Borne
-Lekker Thuis Oud worden
-Foodconnect
-Zorghuis Twente, locatie Bentelerhof
-VoedingGezond Praktijk Borne
-Minicamping de Koller
-Carintreggeland Thuiszorg Borne
-Sta Op Stoel Winkel
-Notaris Kuhlman
-Ixta Noa
-Atelier E
-Balans Regio Twente
-Interakt Contour
-Gratefull Coaching
-Intact Herstel en Zelfhulp
-De Zwanenhofzorg
-TMZ
-Forever Living Products
-Buurtzorg
-SIZ Twente
-Inge Kuipers
-MCS Keuken en Comfort
-BTK Zorg
-Bartimeus
-Welzijn Ouderen Borne
-Maatschappelijk Ondernemen; bewindvoering en mentorschap
- ARBE dienstverlening
- RIBW Groep Overijssel
- Helios
- Regie in de Regio
- Vertroetel je ouders  
- Tijhuis Totaalinrichting 
- Jouw zorg mijn zorg/de zorgnanny
- Tactus
- Sandra Hoeks Personal Organizer
- Gezinshuis Borne
- Margreth Roelvink: Praktijk voor dieet en voedingsadvisering
- Ingrids Keuken
- Jarabee Jeugdzorg
-Zorgvilla's Twente  
- De Twentse Zorgcentra
- Livio Thuiszorg psychiatrisch intensieve thuiszorg

 

Met hartelijke SAAMhorige groeten, we hopen u op 7 februari te mogen begroeten aan de Marktstraat 23 in Borne!

 

meer uit agenda
De ZorgSAMEN Markt