20
jun

De grote sprong - 20 juni

LOES presenteert


Voor zowel kinderen als ouders verandert er een hoop als ze naar de middelbare school gaan. Ineens fietst je kind kilometers alleen naar school. Eigen boterhammen mee naar school is niet cool. Iedereen heeft de nieuwste telefoon en je net zo kleden als de rest hoort erbij. Je kind is niet meer de oudste, maar de jongste en op zoek naar houvast, nieuwe vrienden en identiteit. Waar blijf jij als ouder als de wereld van je kind 180 graden draait? Wat staat je als ouder te wachten als je zoon of dochter voor het eerst naar het voortgezet onderwijs gaat?

Waarom willen ouders de hele tijd van alles weten? Waarom kunnen ze je niet gewoon een keer met rust laten? Hoe leg je je ouders uit wat erin je omgaat, wat de nieuwe regels zijn van jou en je vrienden en dat ze zich niet overal mee moeten bemoeien?

Twee acteurs en tevens ervaren gesprekleiders van Theatergroep PlayBack schetsen in scherpzinnige en humoristische acts wat er allemaal gebeurt als je naar de middelbare gaat. Wat de rol is van thuis, familie en vrienden en hoe er kan worden ondersteund. De Grote Sprong geeft moed en kracht de oversteek naar de brugklas te wagen en zonder kleerscheuren en als jezelf aan de overkant terecht te komen.

 

Theatergroep PlayBack zal deze avond verzorgen, deze voorstelling is voor ouders en kinderen uit groep 7 en 8 en de 1e groep VO onderwijs.

Theatergroep PlayBack maakt maatschappelijke thema’s zoals alcohol, drugs, (online) pesten, seksualiteit en geld bespreekbaar onder jongeren tussen 12 en 18 jaar, hun ouders en docenten uit het voortgezet onderwijs. Educatief en interactief theater vormt het speelse decor voor een confronterend en pakkend dialoog over thema’s die er werkelijk toedoen. Zo krijgt de vaak ‘ongrijpbare puber’ inzicht in zichzelf en de wereld om hem heen.

 

AANMELDEN VOOR DE VOORSTELLING KAN VIA DE VOLGENDE LINK:
www.loes.nl/contact/inschrijven.html?id=53935
Let op! In verband met het aantal zitplaatsen, kinderen ook apart aanmelden!

 

Datum: 20 juni 2019

Tijd: 19:00-20:30 uur

Locatie: Kulturhus De Bijenkorf Borne, Marktstraat 23, 7622 CP BORNE

Prijs: Gratis, koffie/thee/fris voor eigen rekening.

meer uit agenda
De grote sprong - 20 juni