23
apr

De nieuwe wildernis

Spectaculaire beelden van de Nederlandse natuur


Dr. Eric Mulder, bioloog en conservator van Natura Docet Wonderryck Twente, zal in een inleiding bij de film parallellen trekken met de natuur in Twente en zijn visie delen over de mogelijkheden om Twente weer enigszins op de Nieuwe Wildernis te laten lijken, waarbij er ruimte is voor dier én mens.

Special actie: op vertoon van uw filmkaartje van de film “de nieuwe Wildernis” krijgt u 25% korting op de toegang bij Natura Docet Wonderryck Twente.


In één van ‘s werelds dichtst bevolkte landen heeft zich een natuurgebied ontwikkeld van internationale allure: de Oostvaardersplassen. Hier bepaalt de natuur het ritme. Twee jaar lang volgde een filmteam de vossen, ganzen, ijsvogels, herten en de grootste kudde wilde paarden ter wereld. Het resultaat is een natuurfilm zoals die nog nooit eerder in Nederland is gemaakt. De expressieve konikpaarden werpen hun veulens tussen de kalveren van de majestueuze edelherten en heckrunderen. Een overvloed aan nieuw leven probeert met spectaculaire gevechten nieuwe territoria te veroveren. Het is een plek die in de lente en zomer een paradijs vormt, maar in de winter een grimmig landschap. Er is minder voedsel waardoor de bewoners van de graslanden en moerassen keuzes moeten maken die van levensbelang zijn. De nieuwe wildernis is een natuurspektakel voor het hele gezin. De Circle of Life van de Oostvaardersplassen wordt schitterend in beeld gebracht. Soms aangrijpend maar ook humoristisch en vertederend.

Regie: Mark Verkerk en Ruben Smit
Aanvang inleiding: 19.30 uur
Aanvang film: 20.15 uur
Entree: €8,00 (€5,00 voor vrienden van Filmhuis Borne, scholieren en studenten)

 

meer uit agenda
De nieuwe wildernis